Συνάντηση Τσίπρα-Λέτα στο πρωθυπουργικό μέγαρο στη Ρώμη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα θα συναντηθεί στις 4:30 το απόγευμα του Σαββάτου, ώρα Ιταλίας με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο πρωθυπουργικό μέγαρο στη Ρώμη, στο πλαίσιο της περιοδείας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητά του στην προεδρία της Κομισιόν.

Το αίτημα της συνάντησης τέθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και αποδέχτηκε

ο Ιταλός πρωθυπουργός, ενώ αναμένεται να συζητηθούν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υπέρβαση της κρίσης, η οποία έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο της ευρωζώνης και κυρίως τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Παράλληλα, ο ιταλικός τύπος δίνει στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα, με δημοσιεύματα να εκτιμούν ότι ο 39χρονος υποψήφιος κερδίζει υποστηρικτές και έξω από τα σύνορα της χώρας του.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γεμίζει το θέατρο Βάλλε με το σύνθημα ”φτάνει με τις διαφορές”. Ο 39χρονος έλληνας ηγέτης κερδίζει σαφώς υποστηρικτές και έξω από τα σύνορα της χώρας του», γράφει η αριστερή εφημερίδα l’Unità. «Ο Τσίπρας έδωσε την ευχή του στην ιταλική λίστα που φέρει το όνομά του, υπενθυμίζοντας, όμως, ότι πρόκειται για ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές που κατεβάζει ο ιταλικός λαός, για ψηφοδέλτιο της ιταλικής Aριστεράς και όχι για κάτι το ξένο», προσθέτει η εφημερίδα.

Η La Repubblica, από την πλευρά της, προβάλλει την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι πολύ σημαντικό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Μπέπε Γκρίλο που κατάφερε να φτάσει σε αυτά τα ποσοστά, γιατί εξέφρασε την δυσαρέσκεια. Αλλά για να αλλάξεις την καθημερινότητα και τη ζωή των ανθρώπων δεν αρκεί μόνον το όχι, πρέπει να έχει και εναλλακτική πρόταση».

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Συνάντηση Τσίπρα-Λέτα στο πρωθυπουργικό μέγαρο στη Ρώμη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα