Ισπανία: Ενώπιον της δικαιοσύνης η πριγκίπισσα Κριστίνα για φορολογική απάτη (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα απολογείται ενώπιον δικαστή των Βαλεαρίδων η Ινφάντα Κριστίνα, η μικρότερη από τις κόρες του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, με την κατηγορία της φορολογικής απάτης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ισπανικής μοναρχίας.

Η 48χρονη πριγκίπισσα κατηγορήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον σύζυγό της, τον πρώην πρωταθλητή του χάντμπολ και νυν Δούκα της Πάλμα, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, για υπεξαίρεση ποσού 5,6 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, η πριγκίπισσα Κριστίνα

συμμετείχε και η ίδια στις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της, που κατηγορείται για υπεξαίρεση δια μέσου μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που είχε ιδρύσει, ύστερα από συμφωνίες που υπέγραφε με τις τοπικές κυβερνήσεις της Βαλένθια και των Βαλεαρίδων Νήσων, που πρόσκεινται αμφότερες στο Λαϊκό Κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βασιλική οικογένεια προσπαθούσε τους τελευταίους μήνες να την αποσυνδέσει από το σκάνδαλο του συζύγου της, όπως με το να σβήνει το όνομα του Ουρντανγκαρίν από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Για την υπόθεση αυτή το 2013 η ισπανική Δικαιοσύνη είχε ήδη προχωρήσει στην κατάσχεση κάποιων ακινήτων του Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, στα οποία συγκαταλεγόταν και μια έπαυλη στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

The post Ισπανία: Ενώπιον της δικαιοσύνης η πριγκίπισσα Κριστίνα για φορολογική απάτη (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα