Συνάντηση Σαμαρά Παπούλια

Σήμερα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Σκοπός της συνάντησης τους είναι η ενημέρωση του Προέδρου για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Στη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με το υπουργικό συμβούλιο δόθηκε εντολή στους υπουργούς για την τήρηση των στοχο-διαγραμμάτων.

Σαν προτεραιότητα τόνισε, ο πρωθυπουργός, πως είναι η αλλαγή του κλίματος στο εσωτερικό και η ανακούφιση  των κοινωνικών στρωμάτων που

πλήττονται από την κρίση. Απαραίτητη χαρακτηρίστηκε και η αλληλεγγύη στο συντονισμό των μελών της κυβέρνησης, ώστε ως το τέλος Δεκεμβρίου, να ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες.

Αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργικού προϋπολογισμού, εφαρμογή των μέτρων, χωρίς χαλάρωση και βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις, είναι το τρίπτυχο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση στο άμεσο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό.

Θα υπάρξει αυτόματος μηχανισμός εποπτείας, σε κάθε υπουργείο, ώστε να παρουσιαστεί πρωτογενές πλεόνασμα.

«Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών», είπε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα