Σύλληψη για κατάρα σε Τούρκο έπαρχο!

Κι όμως Τούρκος έπαρχος ζήτησε από την φρουρά του να συλλάβει έναν πολίτη επειδή εκείνος τον καταράστηκε.

Το περιστατικό αυτό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της 75ης επετείου από το θάνατο του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ, όπου και σημειώθηκε ένταση μεταξύ του διοικητή της επαρχίας Αδάνων, Χουσεΐν Αβνί Κος και ενός πολίτη.

Όταν ο Κος κατέβαινε από το βήμα, μια ομάδα διαδηλωτών

που είχε συγκεντρωθεί, άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαιτώντας την παραίτησή του.

Μόλις οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν πως o Κος ετοιμαζόταν να φύγει κάποιος του φώναξε: «Ανάθεμά σε».

Αυτό στάθηκε αφορμή για να βγει από το αυτοκίνητο του και να κατευθυνθεί προς την πλευρά του, ζητώντας από την φρουρά του να τον συλλάβει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάρτε αυτόν τον νταβατζή που μου είπε Ανάθεμά σε».

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλμούς, είναι αντίθετος στην λέξη που χρησιμοποίησε ο Κος χαρακτηρίζοντας έτσι έναν απλό πολίτη, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι με την αντίδραση του αυτή προσβάλει ολόκληρη την Τουρκία.«Εύχομαι να μην είχε σημειωθεί αυτό το επεισόδιο και ο έπαρχος να μην είχε χρησιμοποιήσει τέτοιο λεξιλόγιο».

Παρόλα αυτά ο Κος λίγες ώρες αργότερα σε ερώτηση που δέχτηκε αρνήθηκε ότι χαρακτήρισε τον πολίτη «νταβατζή», υποστηρίζοντας ότι: «Είναι μία λέξη που βγήκε από το στόμα μου άθελά μου. Θέλω όλοι να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Δε χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη για να περιγράψω τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, αλλά τον άνθρωπο που έβρισε»

Την άποψη του εξέφρασε και ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι ο έπαρχος αντέδρασε ανθρώπινα, ενώ διερωτήθηκε γιατί ο Τύπος δεν κατακρίνει αυτόν που είπε «ανάθεμά σε».

Παράλληλα ο Ερντογάν έδωσε εντολή στο υπουργείο εσωτερικών να διεξάγει έρευνα λέγοντας: «λυπάμαι, δεν επιτρέπω στους κυβερνήτες μας να πέφτουν θύματα τέτοιων προκλητικών ενεργειών».

The post Σύλληψη για κατάρα σε Τούρκο έπαρχο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα