Σ’ αγαπώ, εγώ όχι πια «λένε» Μέρκελ και Ολάντ προκαλώντας σάλο!

Το παλιό ερωτικό τραγούδι του Σερζ Γκενσμπούργκ και της Τζέιν Μπίρκιν θυμήθηκαν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί για το κοινό εξώφυλλο των εφημερίδων «Le Monde» και «Die Zeit», που θα κυκλοφορήσει αυτή την Παρασκευή.

Ο κοινός τίτλος «Ich liebe dich, moi non plus»( «Σ΄αγαπώ, εγώ όχι πια» σε γερμανικά και γαλλικά), έχει προκαλέσει συζήτησεις πριν ακόμη κυκλοφορήσουν τα έντυπα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τη βοήθεια του «photoshop»

ποζάρουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι να δοκιμάζουν κρουασάν και πρέτζελ. Σε άλλη φωτογραφία η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να απολαμβάνει σαμπάνια ξαπλωμένη στα πόδια του Φρανσουά Ολάντ.

Στόχος των δυο περιοδικών είναι να αποτυπώσουν αποτυπώσουν το γενικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου από την μία έχουμε μία πανίσχυρη Γερμανία και από την άλλη μία αποδυναμωμένη Γαλλία.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία με το γεύμα που απολαμβάνουν. Λιτό και δε μοιάζει καθόλου με το περίφημο γαλλικό πρωινό, γεγονός που παραπέμπει ενδεχομένως στην επικράτηση της πολιτικής λιτότητας της Μέρκελ στην Ευρωζώνη και όχι της πολιτικής ανάπτυξης που υποσχόταν προεκλογικά ο Ολάντ.

The post Σ’ αγαπώ, εγώ όχι πια «λένε» Μέρκελ και Ολάντ προκαλώντας σάλο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα