Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ

Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ συνεχίζεται το αδιέξοδο στα ΑΕΙ με τους απεργούς να επιμένουν και το υπουργείο Παιδείας να μεταθέτει την ευθύνη για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων στις πρυτανικές αρχές.

Για το θέμα παρενέβη χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη,

η οποία κάλεσε στο γραφείο της τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη και τού τόνισε ότι τα ΑΕΙ πρέπει να επαναλειτουργήσουν, υπογραμμίζοντας ότι διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα εφόσον συνεχισθεί το κλείσιμο των πανεπιστημίων, καθώς παραβιάζονται δικαστικές αποφάσεις που έχουν κηρύξει τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων παράνομες.

Προηγουμένως η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απεργούν, διαπράττουν το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Σημειώνεται ότι η νέα απεργία των διοικητικών υπάλλήλων κρίθηκε χθες παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο οποίο είχε προσφύγει το υπουργείο Παιδείας.

The post Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα