Δ. Τζαμτζής στο «Π»: Ζητώ μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης – Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Καραβίτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη στον Θοδωρή Δαφέρμο

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Δάνης Τζαμτζής, μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που ξεσήκωσε από την τοποθέτησή του για τη βουλευτική αποζημίωση, μιλά στη web tv του paraskhnio.gr και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το έπραξε ενώ παράλληλα ζητά να υπάρξει μείωση τόσο στους μισθούς και στις αμοιβές από τις επιτροπές των βουλευτών.

«Ένα πράγμα προσπάθησα να πω, μπορεί να μην το είπα σωστά. Προσπάθησα να πω ότι ο βουλευτής πρέπει να έχει την αξιοπρέπεια και τη δυνατότητα να ασκεί τα

καθήκοντά του ουσιαστικά», τονίζει ο κ. Τζαμτζής εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προέβη στη τοποθέτησή του για τη βουλευτική αποζημίωση.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «παρεξηγήθηκε η φράση την οποία χρησιμοποίησα γι’ αυτούς που δεν τα βγάζουν πέρα. Ωστόσο παρατήρησα από τις αντιδράσεις των βουλευτών ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι έρχομαι σήμερα και ζητώ περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης τόσο όσο αφορά το μισθό όσο και την αμοιβή για τις επιτροπές και για την συντήρηση των γραφείων. Δεν είμαι ανάλγητος. Γνωρίζω πολύ καλά τι περνάει ο συμπολίτης μου στην Πέλλα».

Ακόμη, αποκαλύπτει το παρασκήνιο των συζητήσεων που είχε ομάδα βουλευτών της ΝΔ με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να υπάρξει αλλαγή στο σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου η επιτροπή υπό τον κ. Καραβίτη».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ ερωτηθείς για το αν, όπως κατηγορείται από μερίδα βουλευτών της ΝΔ, είναι «λαγός» του κ. Σαμαρά προκειμένου να υπάρξει αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, απαντά με μια δόση χιούμορ ότι «Λαγός 140 κιλά δεν μπορεί να τρέξει εύκολα…» και προσθέτει:

«Αυτά τα λένε όσοι δεν ξέρουν να αντιμετωπίσουν κάποια θέματα. Είμαστε μια ομάδα βουλευτών που συζητάμε τόσο μεταξύ μας όσο και με την κοινωνία.

Επειδή είμαστε στη βάση και την αφουγκραζόμαστε, προσπαθούμε να προλάβουμε καταστάσεις. Εμείς προσπαθούμε να προστατέψουμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση από κακοτοπιές και «πεπονόφλουδες».»

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης

The post Δ. Τζαμτζής στο «Π»: Ζητώ μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης – Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Καραβίτης (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα