Συγκρότηση Συμβουλίου Ασφαλείας ανακοίνωσε ο Παναγιωτόπουλος

Η συγκρότηση ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας είναι ο άμεσως επόμενος στόχος της Κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα συγκροτηθεί με βάση τα πρότυπα συμβούλια των άλλων χωρών και θα είναι  το κατεξοχήν όργανο διαχείρισης κρίσεων ενώ θα έχει βασικό ρόλο στην πρόληψη, την αποτροπή και αν χρειαστεί και την αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. Στο Συμβούλιο θα συμμετέχουν

ανώτατοι επιτελείς και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί.

Απώτερος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, είναι με το νέο εθνικό σχεδιασμό να οδηγηθούμε σε λιγότερες δαπάνες, αλλά σε πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και σε μείωση του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σε κάθε περίπτωση κοινός παρονομαστής είναι να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε ότι προχωρά η αναδιοργάνωση των επιτελείων, ο ανασχηματισμός μονάδων, η κατάργηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων που δεν είναι απαραίτητες και αναγκαίες, η ανάπτυξη συστήματος ελέγχου των επιχειρήσεων και η εκπόνηση νέας εγκυκλίου αμυντικού σχεδιασμού.

Σε ότι αφορά στο κομμάτι των εξοπλισμών και δαπανών, ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι θα συνεχιστεί περαιτέρω ο εξορθολογισμός και εκ νέου ο προσδιορισμός των αναγκών, οι οποίες θα κρίνονται ανάλογα με τον σκοπό και την απειλή.

«Όλα θα γίνονται στο φως, υπό απόλυτη διαφάνεια και υπό την άμεσο έλεγχο των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής»,είπε τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα