Στουρνάρας: Έχουμε μάθει το μάθημα μας…

Την πεποίθηση του ότι το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης θα πάει στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στα μέσα Απριλίου, δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης συνόδου του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα,

ο Γιάννης Στουρνάρας ρωτήθηκε αν θα μετακινηθεί από το υπουργείο των Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδας, από ρεπόρτερ των Financial Times. «Δεν έχω κάνει καμία τέτοια συζήτηση με κανένα, είναι θέμα του πρωθυπουργού και της Βουλής να αποφασίσουν, χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στο υπουργείο Οικονομικών», απάντησε χαρακτηριστικά.

Στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Στουρνάρας, έκανε σαφή αναφορά στις δυσκολίες που απομένουν στο νομοθετικό πεδίο και θα μετακυληθούν χρονικά και στην επόμενη, ιταλική προεδρία. Σε ερώτηση αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ρόλο στο νέο Ευρωπαϊκό μηχανισμό SRM, o κ. Στουρνάρας απάντησε αρνητικά. «Όχι», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και παραλλήλως ο Τζόναθαν Φόουλ, Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν κουνούσε αρνητικά το κεφάλι.

Από την πλευρά του ο Τζόναθαν Φόουλ υπογράμμισε πως οι αποφάσεις για την τραπεζική ένωση, το σημαντικότερο βήμα της Ε.Ε εδώ και πολλά χρόνια είναι το αποτέλσμα των μέτρων που έλαβε η Ε.Ε για να αντιμετωπίσει την Κρίση. Το κλιμάκιο της Επιτροπής έθεσε τις βάσεις και το πλαίσιο και πλέον οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Συμβούλιο (των υπουργών) και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο θα συνεχίσουν σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον κ. Φόουλ, ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης καθίσταται απολύτως λειτουργικός σε περίπτωση που χρειαστεί η συνδρομή του.

Στη συνάντηση του Ecofin, για πρώτη φορά υπουργοί Οικονομικών και Κομισιόν συζήτησαν τις προτάσεις που έκανε τον Ιανουάριο η Κομισιόν για την τραπεζική ενοποίηση. Οι υπουργοί είπαν ότι μπήκε η βάση αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα σε τεχνικό επίπεδο και μετά το Πάσχα. Όπως είπε εκ μέρους του επιτρόπου Μπαρνιέ, o Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς οι εργασίες θα συνεχίσουν και επί ιταλικής προεδρίας.

The post Στουρνάρας: Έχουμε μάθει το μάθημα μας… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα