Στη…ζητιανιά η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή βγήκε παγανιά και ψάχνει επειγόντως χρήματα για να διατηρήσει ανοιχτά τα γραφεία και να συντηρήσει τις δραστηριότητές της.

Συγκεκριμένα, η νεοναζιστική οργάνωση έχει απλώσει τα «πλοκάμια» της σε χώρες που υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Γερμανία.

Η ανίχνευση… χορηγών στο εξωτερικό ξεκίνησε πριν τις εκλογές

του 2012 και εντατικοποιήθηκε μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της οργάνωσης.

Την εν λόγω αποκάλυψη, πραγματοποίησε, το Ινστιτούτο Stratfor των ΗΠΑ, το οποίο φημίζεται για τις έγκριτες αναλύσεις του.

Η Χρυσή Αυγή ψάχνει διακαώς λεφτά σε πόλεις του εξωτερικού, όπως είναι η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Κονέκτικατ στις ΗΠΑ. Το Μόντρεαλ και το Τορόντο στον Καναδά, αλλά και η Μελβούρνη στην Αυστραλία και την Νυρεμβέργη στην Γερμανία.

Ειδικά για την Γερμανία, το Stratfor κάνει λόγο για συνάντηση ακροδεξιών εξτρεμιστικών και ναζιστικών οργανώσεων.

Μέχρι τώρα, όμως, οι χρυσαυγίτες τα έχουν βρει σκούρα, καθώς αρκετές κοινότητες ομογενών τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Για παράδειγμα, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Μείζονος Νέας Υόρκης είχε εμποδίσει δράση της οργάνωσης στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, αλλά και η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας είχε αποκηρύξει τους νεοναζί, λέγοντας πως: «Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζί. Καταδικάζουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό, όχι μόνο των Γερμανών, αλλά και των Ελλήνων…».

The post Στη…ζητιανιά η Χρυσή Αυγή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα