Αγνοείται η φυλακισμένη Ναντέζντα των «Pussy Riot»

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, φυλακισμένο μέλος των Pussy Riot, αγνοείται εδώ και 13 ημέρες.

Ο σύζυγός της, Πιοτρ Βερζίλοφ, δήλωσε πως εδώ και 13 ημέρες δεν έχει νέα από την γυναίκα του και επισημαίνει πως «οι σωφρονιστικές αρχές επέλεξαν αυτή την μέθοδο για να την τιμωρήσουν».

Η Τολοκονίκοβα, αλλά και ο σύζυγός της έχουν καταγγείλει επανειλημμένως τις συνθήκες κράτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρατούμενη είχε κάνει απεργία

πείνας, αλλά οι αρχές αποφάσισαν να την μεταφέρουν από το νοσοκομείο στο στρατόπεδο εργασίας αρ.14 στη Μορδόβια, 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Όταν μεταφέρθηκε εκ νέου στην φυλακή, κήρυξε νέα απεργία πείνας για να καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εντός του στρατοπέδου εργασίας.

Ο σύζυγός της Τολοκονίκαβα ανέφερε ότι, σύμφωνα με κάποιες πηγές, η νεαρή γυναίκα εθεάθη τον προηγούμενο μήνα στο Τσελίαμπινσκ στα Ουράλια.

Στις 18 Οκωβρίου, όταν και έγινε η μεταφορά της, η διοίκηση των σωφρονιστικών καταστημάτων είχε διευκρινίσει ότι σύμφωνα με τον ρώσικο νόμο, ένας συγγενής της κρατούμενης θα ενημερωθεί 10 ημέρες μετά την μεταφορά της, κάτι που τελικά δεν έγινε.

The post Αγνοείται η φυλακισμένη Ναντέζντα των «Pussy Riot» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα