Στην μάχη οι «αιώνιοι» για την Ευρωλίγκα

Κρίσιμους αγώνες δίνουν σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και θέλουν την νίκη που θα τους διατηρήσει στις υψηλές θέσεις της κατάταξης και σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Ισπανία με την Ουνικάχα Μάλαγα (21.45, ΔΤ) με μοναδικό πρόβλημα για το «τριφύλλι» την συμμετοχή

του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ υπέστη τράβηγμα πριν τον τελικό του κυπέλλου που τον κράτησε εκτός προπονήσεων. Ωστόσο, ταξίδεψε στη Μάλαγα και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην 12άδα και να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής. Από την Μάλαγα δεν θα παίξει ο Κάλογουεϊ, ο οποίος είναι τραυματίας.

Στο «Μάρτιν Καρπένα» οι «πράσινοι» έχουν νικήσει στις πέντε από τις εννιά επισκέψεις τους. Στην Ευρωλίγκα και στην φάση των ομίλων, ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες και δύο συνεχόμενες ήττες, ενώ οι Ισπανοί μετρούν δύο νίκες και τρεις ήττες.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).

Στο Φαληρικό στάδιο, οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενούν (20:00, Novasports 3) την Ανατολού Εφές και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τρεις παλιούς γνώριμους του Ολυμπιακού τον Κώστα Βασιλειάδη, τον Τζαμόν Γκόρντον και τον προπονητή της τούρκικης ομάδας Βαγγέλη Αγγέλου.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες (3 νίκες και 2 ήττες) και σίγουρα δεν θα ήθελαν να δουν το σερί τους να σταματά από την τουρκική ομάδα, η οποία έχει αφυπνιστεί τον τελευταίο καιρό και έχει δύο νίκες και τρεις ήττες.

Κανονικά θα αγωνιστεί ο Γιώργος Πρίντεζης, παρά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας του. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει και ο Τζαμάριο Μουν, που θα είναι διαθέσιμος για την Ευρωλίγκα από τον δεύτερο γύρο του Top 16.

Η προϊστορία των δύο ομάδων στην έδρα του Ολυμπιακού είναι οκτώ νίκες υπέρ των ερυθρολεύκων και πέντε ήττες κατά.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αρτεάγκα (Ισπανία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Γιούρας (Σερβία)

Τo πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Ε’ όμιλος

Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού 13/02, 20:00 (Novasports 3)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα, 13/02, 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός 13/02, 21:45 (ΔΤ)
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο, 14/02, 21:45

ΣΤ’ όμιλος

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ρεάλ Μαδρίτης 13/02, 18:00
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παρτίζαν 13/02, 19:45
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου 13/02, 21:05
Γαλατασαράι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14/02, 20:30

The post Στην μάχη οι «αιώνιοι» για την Ευρωλίγκα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα