Στη Γλυφάδα του αίματος, ο τρόμος σκεπάζει την αλήθεια

Ήταν ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα του τρόμου αυτή που κάνουν τη Γλυφάδα από το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Αττικής σε ένα πεδίο λεπτών ισορροπιών και αδίστακτου ξεκαθαρίσματος. Καθώς χάραζε η μέρα η έκρηξη στο μαγαζί του ίδιου επιχειρηματία, ο οποίος είχε γίνει στόχος ομοειδών ενεργειών άλλες δυο φορές τα δύο τελευταία χρόνια, ήρθε να « ταΐσει» το φόβο που υποβόσκει στους κόλπους των επιχειρηματιών και που μετρά πολλούς «κόμπους» αγωνίας, απειλών ακόμη και αίματος στον βωμό του

ελέγχου του παραλιακού Ελ Ντοράντο της Αττικής.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που συγκεκριμένος επιχειρηματίας της παραλίας, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι έξω από το μαγαζί του. Την ίδια ώρα άλλοι επιχειρηματίες διαγκωνίζονταν στον προθάλαμο των γραφείων των κατά καιρούς δημάρχων της Γλυφάδας, για το ποιος θα λύνει και θα δένει πιο αποτελεσματικά. Και αυτό το παιχνίδι δεν ήταν πάντα αναίμακτο.

Αστυνομικές πηγές της περιοχής, κάνουν λόγο για ηχηρά ονόματα μπλεγμένα σε αυτό το σπιράλ του τρόμου, με δυνατές προσβάσεις που δύσκολα αγγίζονται. Εκ των υστέρων φυσικά, όλα μοιάζουν φυσιολογικά. Η αστυνομία βρέθηκε από την αρχή, κατόπιν εορτής όμως, στο σημείο του «δράματος», μπήκαν οι απαγορευτικές κορδέλες και όλα καταδεικνύουν πως τυπικά η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ακόμα και η καθημερινή πολίτες της Γλυφάδας που απλώς συναναστρέφονται με την αγορά της περιοχής γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν είναι πρόθυμοι ή φοβούνται να μιλήσουν. Και έτσι σε μια επίδειξη «γαλλικής» ευγένειας οι θύτες χαιρετιούνται θερμά με τα θύματα και μέσα από τα υποκριτικά χαμόγελα ενδεικτικά της τάσης «ξέρω αλλά δεν λέω» συνεχίζουν ανεμπόδιστοι τη δράση τους.

Προσέξτε τώρα: έχουν προσεγγιστεί δημοτικοί άρχοντες, έχουν γίνει δέκτες ευγενικών ή λιγότερο ευγενικών πιέσεων δημοτικοί σύμβουλοι ή δημόσια πρόσωπα της περιοχής, προκειμένου η αυθαιρεσία και η ασύδοτη δράση των γνωστών επιφανών πολιτών της περιοχής να συνεχιστεί. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι σε μια περιοχή όπου συχνάζουν χιλιάδες άνθρωποι ανά λεπτό, δεν θα σκάσει άλλος εκρηκτικός μηχανισμός και άρα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν θύματα.

Άλλωστε, όσο η ομερτά θυμάτων και θυτών συνεχίζεται εκβιαστικά ή μη κανείς δεν θα είναι πρόθυμος να βρει και πολύ περισσότερο να πιάσει την άκρη του νήματος.

Γιάννης Βασιλακόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα