Οκλαχόμα: Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων του ανεμοστρόβιλου (ΦΩΤΟ)


Επτά παιδάκια, μαθητές του δημοτικού Plaza Towers, εγκλωβίστηκαν και πνίγηκαν μέσα στο σχολείο, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον φονικό ανεμοστρόβιλο.

Το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε είναι η 9χρονη Janae Hornsby.

«Είχε πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη της» είπε ο πατέρας της. Μια ακόμη τραγική φιγούρα. Μόλις έμαθε ότι το σχολείο της κόρης του ήταν στο δρόμο του ανεμοστρόβιλου, έτρεξε να τη βρει. Αλλά δεν κατάφερε να φτάσει έγκαιρα γιατί εγκλωβίστηκε την κίνηση.

«Ήταν το καλύτερο παιδί που θα μπορούσε να έχει κανείς»,

είπε ο Joshua Hornsby, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ ενώ η θεία του 9χρονου κοριτσιού είπε πως το μόνο που ήθελε η Janae ήταν να κάνει τους άλλους να γελάνε.

Ακόμη ένας μαθητής του Plaza Towers είναι μεταξύ των θυμάτων. Ο Kyle Davis αρχικά δηλώθηκε ως αγνοούμενος αλλά στη συνέχεια η οικογένειά του επιβεβαίωσε πως έχασε τη ζωή του, γράφει η Daily Mail. Η μητέρα του δήλωσε στη MailOnline ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Το τρίτο θύμα που αναγνωρίστηκε είναι η Megan Futrell. Βρισκόταν στο κατάστημα 7-Eleven με το νεογέννητο μωρό της. Και οι δυο έχασαν τη ζωή τους. Η Futrell άφησε πίσω της έναν γιο επτά ετών.


Ανάμεσα στα 24 θύματα της τραγωδίας είναι εννέα παιδιά. Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια σπιτιών, σχολείων, επιχειρήσεων και νοσοκομείων ελαχιστοποιούνται όσο περνάει η ώρα.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως τα δυο σχολεία που καταστράφηκαν από τον ανεμοστρόβιλο δεν είχαν δωμάτια ασφαλείας για να προστατευτούν τα παιδιά. Και αυτό γιατί δεν είχαν κάνει αίτηση στις αρμόδιες αρχές, που αποφασίζουν που και πως θα διατεθούν τα κονδύλια για τα καταφύγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα