Στα πράσα με τα λεφτά μεγάλα ονόματα της πολιτικής…

Του Γιάννη Ντάσκα

Η Ισπανία είναι τεράστια χώρα σε έκταση, μεγάλη σε πληθυσμό στις πρώτες θέσεις σε διαφθορά πολιτικών και συναγωνίζεται την Ελλάδα.

Προσέξτε τις επόμενες ώρες πως θα καταρρέει η κυβέρνησή της με τις αποκαλύψεις για χρηματισμό και του σημερινού πρωθυπουργού Ραχόι.

Στο λογαριασμό του ταμία του Κόμματος του Ραχόι «αναπαύονται» κοντά στα 50 εκατ. ευρώ,όλα προφανώς δικά του και μπορεί να φανταστεί κανείς πόσα θα έχουν πάρει οι προϊστάμενοί του μεταξύ των οποίων και ο Ραχόι.

Κύρια πηγή χρηματισμού

των Ισπανών πολιτικών είναι και ήταν τα δημόσια έργα,τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα ακίνητα και ο χρηματισμός πολιτικών από πλούσιους που διακινούσαν ακόμα και ναρκωτικά.

Στη γειτονική Γαλλία φουντώνει το σκάνδαλο με τον Μπερνάρ Ταπί,πρώην υπουργό,πρώην ιδιοκτήτη μεγάλης ομάδας (Μαρσέιγ) και συνεργάτη της Κριστίν Λαγκάρντ , η οποία ανακρίθηκε για την υπόθεση αυτή.

Παρότι μεγάλες χώρες, άλλα μεγέθη συνέπειες οι πολιτικοί της κορυφής έχουν.

Στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει βόλτες ανενόχλητος παρά τους άθλιους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ. Μεγάλα ονόματα που είναι μέσα στη λίστα κάνουν και σήμερα παιχνίδια στην πολιτική,στην επιχειρηματική και στη δημοσιογραφική ζωή.

Στο πόρισμα της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ αναφέρεται σαφώς η εμπλοκή πολιτικών στη λίστα και το γεγονός ότι δεν προχώρησε ούτε στο πρώτο στάδιο η έρευνα υπογραμμίζει και τη διαφορά αλλά και δείχνει γιατί στην Ελλάδα κυβερνούν από το 1821 καμιά 200σαριά οικογένειες, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία δημοκρατική χώρα.

Όπως και στην Ισπανία και τη Γαλλία έτσι και στην Ελλάδα πιάστηκαν κυριολεκτικά στα πράσα αλλά υπάρχουν διαφορές…

Οι ταμίες των δυο Κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα είναι γνωστοί και κατά το παρελθόν είχαν ανοίξει τεράστια θέματα γιαυτούς.Ουδείς ασχολήθηκε.Αποκορύφωμα αυτά που συμβαίνουν και τώρα με το ταμείο του ΠΑΣΟΚ.Θα μπορούσε να συμβεί αυτό και να κυκλοφορεί ως …δάσκαλος σε διαλέξεις ο Γιώργος Παπανδρεου;

Keywords
Τυχαία Θέματα