Σκότωσε και την «αρκούδα» – Ελλάδα-Ρωσία: 80-71

Αν και μας ψιλοανησύχησε στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου, η Ελλάδα δεν κινδύνεψε ποτέ από τη ρωσικό συγκρότημα και έφτασε σε μια άνετη νίκη με 80-71, όσο κι αν το τελικό σκορ δεν το δείχνει! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε το 2χ2 και βρίσκεται στους 4 βαθμούς μαζί με την Ιταλία και τη Σουηδία.

Η Εθνική νίκησε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει η τελική διαφορά, όμως το θέμα είναι πλέον ο Βασίλης Σπανούλης. Από τη στιγμή του τραυματισμού η Ελλάδα

είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην επίθεση και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Κατά τα άλλα, η άμυνα ήταν για σεμινάριο στο μεγαλύτερο διάστημα και ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα.

Οι διεθνείς του Αντρέα Τρινκέρι πιστοποίησαν και κόντρα στους Ρώσους ότι δικαιολογημένα λογίζονται ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης για την κατάκτηση μεταλλίου, αν και οι Ρώσοι σε τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με την υπερ-δύναμη του παρελθόντος.

Στηριζόμενοι στην εξαιρετική τους άμυνα, που θα αποτελέσει και το μεγάλο ελληνική όπλο στη συνέχεια της μάχης για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, οι Ελληνες κατόρθωσαν να κρύψουν το καλάθι από τους Ρώσους και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτό το πλεονέκτημα, κατακτώντας μια άνετη νίκη, δεύτερη σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα της πρώτης φάσης του Eurobasket. Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης και Περπέρογλου αυτοί που ξεχώρισαν με την παρουσία τους, δίχως να υστερήσει κανένας από τους παίκτες που έριξε στη μάχη ο Ιταλός τεχνικός.

Ο Περπέρογλου ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής, ενώ σημαντικές βοήθειες κατά διαστήματα έδωσαν οι Φώτσης, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Σπανούλης, Ζήσης και Μαυροκεφαλίδης.

Για τους Ρώσους 17 είχε ο Σβεντ, αλλά τους πέτυχε όλους στο φινάλε, όταν η Ελλάδα είχε ξεφύγει ακόμα και με 22 πόντους!

Keywords
Τυχαία Θέματα