Αντετοκούνμπο: «Από μικρός ήθελα να γίνω Έλληνας»

Σε συνέντευξη του στη Νόβα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την νέα του «περιπέτεια» στην Αμερική, τις πρώτες του εντυπώσεις από τις προπονήσεις με τους Μιλγουόκι Μπακς και την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας.

«Οι ΗΠΑ είναι άλλος κόσμος. Πολύ οργανωμένη ομάδα το Μιλγουόκι. Είναι σαν να πήγα σε μια νέα οικογένεια μετά τον Φιλαθλητικό. Με υποδέχθηκαν πολύ θερμά και

τους ευχαριστώ για όλα. Μου έδωσαν συμβουλές και εκτός γηπέδου. Με ενημέρωσαν πως θα ψηλώσω ακόμα! Έχω ακόμα τρία χρόνια για να πάρω ύψος», δήλωσε ο 18χρονος.

Ο Φιλαθλητικός ήταν «μικρός» για τον παίκτη και η αποχώρηση του για μεγαλύτερο σύλλογο ήταν σίγουρη. Το NBA βέβαια ξεπέρασε κάθε φαντασία.

«Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ για το ΝΒΑ. Ήξερα πως θα φύγω κάποια στιγμή από τον Φιλαθλητικό. Ενδιαφέρθηκαν και ελληνικοί σύλλογοι αλλά ήθελα να φύγω στο εξωτερικό (Σαραγόσα). Οι μάνατζερ μου πίστεψαν στην επιλογή του ΝΒΑ και δικαιώθηκαν».

Η συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Αντετοκούνμπο.

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος, γιατί παρά το ΝΒΑ, ήθελα από μικρό παιδί να παίξω στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος που έγινα Έλληνας, είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο».

Η επιστροφή στην Ελλάδα δεν τον απασχολεί προς το παρόν και θα το έκανε μόνο σε «10-15 χρόνια» για να επιστρέψει στον Φιλαθλητικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα