Σκοπός η άμεση προσέλκυση επενδύσεων

Στο επόμενο βήμα θέλει να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που είναι η προσέλκυση των επενδύσεων μέσω της άρσης των επιχειρηματικών εμποδίων. Για να υπάρξει μια αλλαγή μια αλλαγή του κλίματος εντός του 2013, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση η διαμόρφωση ενός φιλικού επιχειρηματικού καθεστώτος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε το πρωί με εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται

στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από την πλευρά των επιχειρηματιών ζητήθηκε διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και ο ίδιος εξήγησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και αίρει τα εμπόδια που υπάρχουν στην επιχειρηματικότητα, δίνοντας βάση κυρίως στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Την αισιόδοξη εκτίμηση του διατύποσε ο Γιάννης Στουρνάρας ότι η δραστηριοποίηση που αναμένει η κυβέρνηση στον τομέα των επενδύσεων θα έρθει άμεσα, λέγοντας συγκεκριμένα «Ξεφύγαμε από τη ζώνη της χρεοκοπίας, περιμένουμε ανάπτυξη», ενώ συνέχισε «Η Ελλάδα χρειάζεται πια άμεσα επενδύσεις, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

Επίσης ο κύριος Μιταράλης επισήμανε ότι μεγάλες εταιρείες εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων όσο και για επενδύσεις, διευκρινίζοντας και αυτός πως θέτουν ως προϋπόθεση να υπάρξει ένα σταθερό καθεστώς.

Εν τέλει εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2013 «θα δούμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων να προχωρά με ταχείς ρυθμούς», σημειώνοντας πως η χώρα είναι πλέον ανταγωνιστική.

Ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού ανάπτυξης, η κυβέρνηση ευελπιστεί επίσης αύξηση της παραγωγής των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα και αναμένει εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από ξένες

Keywords
Τυχαία Θέματα