Σκάνδαλα, αποκαλύψεις, εκλογικός νόμος και… Ευρωπαϊκός Συναγερμός!

Του Πάρι Κουρτζίδη

Και τώρα που… πήραμε τη «δόση μας», τι κάνουμε; Ο πρωθυπουργός, ρίχνοντας την «αυλαία» στο θεαθήναι των προσωρινών κυβερνητικών πανηγυρισμών, πλέον, μαζί με τους έτερους πολιτικούς αρχηγούς της τριμερούς συγκυβέρνησης, κάθεται στο τραπέζι του έντονου προβληματισμού για τους χειρισμούς της επόμενης μέρας, που λέει: Και μετά τη δόση, τι;;;
Το «μενού» στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, περιλαμβάνει: εκλογικό νόμο, ανασχηματισμό, ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με (επαν)ίδρυση ενός νέου κυβερνητικού – ευρωπαϊκού κόμματος, ιδιωτικοποιήσεις,

αλλά και πάμπολλα ταξίδια με διεθνείς επαφές για την συνεκμετάλλευση του εθνικού ορυκτού πλούτου και δη των (πιθανών) πετρελαίων και του αερίου που φαίνεται να διαθέτει η χώρα, σύμφωνα και με όλες τις διεθνείς εκτιμήσεις.

Ο σχεδιασμός του Αντώνη Σαμαρά (μετά την πρόταση – πρόκληση του Ευ. Βενιζέλου), σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της Κυριακάτικης εφημερίδας «Το Παρασκήνιο», προϋποθέτει την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και την «ανακατασκευή» του οχήματος της ΝΔ και παράλληλα τη δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού Συναγερμού», που για «δορυφόρους» του αυτός θα έχει το ΠΑΣΟΚ – και δεν αποκλείεται ακόμη και την ΔΗΜΑΡ.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς αφορούν ασφαλώς στην αλλαγή του ονόματος της ΝΔ και ουσιαστικά τον προτρέπουν στη δημιουργία ενός νέου ανατρεπτικά διευρυμένου πολιτικού σχηματισμού.
Την ίδια ώρα, όπου η «ανάπτυξη», αλλά και ο ενεργειακός πλούτος της χώρας θα χρησιμοποιηθούν επικοινωνιακά από την κυβερνητική τρόικα για να ενισχυθεί η ανάγκη δημιουργίας νέο κυβερνητικού κόμματος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Κι έτσι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τους Ευ. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, πρόκειται να επιχειρήσουν να περάσουν το μήνυμα στην κοινωνία ότι «η Ελλάδα μπαίνει σε νέα τροχιά, αφήνοντας τα δύσκολα πίσω, γιατί ενωμένοι οι (φιλο-ευρωπαϊστές) Έλληνες μπορούν».

Ωστόσο, θα μπορούσε να πει κανείς πως, η ΔΗΜΑΡ έχει τις διαφωνίες της και πλέον κρατά αποστάσεις από αρκετά «καυτά ζητήματα», όπως είναι ο τρόπος και η μεθοδολογία που αφορούν στην αναπτυξιακή πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις – ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και ως προς τον κυβερνητικό χειρισμό για την ανακήρυξη των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

Ενδεικτικό παράδειγμα, όπως αποκαλύπτει και η κυριακάτικη εφημερίδα «Το Παρασκήνιο», αποτελεί η ενδοκυβερνητική (κοινοβουλευτική) κόντρα που υπήρξε για το τι μέλει γενέσθαι με τις «αμαρτωλές φρεγάτες» μας… και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρ’ ότι στο τέλος μετά τις υπαναχωρήσεις των Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου, υπήρξε «απόλυτη» συμφωνία…
Στο επικοινωνιακό μπαράζ, όμως, ως προς τη δημιουργία κλίματος, οι πληροφορίες του «Paraskhnio.gr», λένε ότι οσονούπω θα έχουμε και πάμπολλα επεισόδια ενός νέου τηλεοπτικού και όχι μόνο σήριαλ (σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, γυρισμένο εγχώρια και διεθνώς), περί διεφθαρμένων κομμάτων, πολιτικών και επιχειρηματιών του παρελθόντος που, τώρα όπου η χώρα αλλάζει σελίδα, οδηγούνται στον Κορυδαλλό…!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα