Σενάρια που αγγίζουν τον Στουρνάρα – Ο Σαμαράς θέλει το υπουργείο Οικονομικών

Την θέση του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να θέλει να λάβει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο ενδεχόμενο μελλοντικού μίνι ανασχηματισμού.

Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα βρίσκεται καθημερινά σχεδόν στην επικαιρότητα και αυτό γιατί τόσο τα λεγόμενά του όσο και οι πράξεις του επηρεάζουν άμεσα

την εικόνα και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το τελευταίο διάστημα και με τις διπλές εκλογές να πλησιάζουν, το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται πολλά σενάρια προκειμένου να τονώσει την εικόνα της κυβέρνησης.

Ένα από σενάρια που επεξεργάζονται λοιπόν είναι αυτό της αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών, με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει. Όπως αναφέρει η Real News, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά να λάβει ο ίδιος το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο προκειμένου να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον ρόλο του υπουργείου και να προσδώσει και πολιτικά χαρακτηριστικά στην διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας δεν δείχνει να μην υπολογίζεται καθώς πιθανολογείται -ένα σενάριο που «παίζει» εδώ και πολύ καιρό- να λάβει την θέση του Γιώργου Προβόπουλου στην διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος. Σε περίπτωσξη που γίνει κάτι τέτοιο θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη ο οποίος προορίζεται για αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Τα άλλα ονόματα που ακούγονται για «τσάροι»

Εκτός από τον πρωθυπουργό, δύο υπουργικά ονόματα ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα. Το πρώτο είναι αυτό του Νίκου Δένδια ο οποίος δηλώνει στον στενό του κύκλο πως θέλει να αποχωρήσει από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος «ρίχτηκε» στα βαθειά και φαίνεται πως τα έχει καταφέρει αρκετά καλά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει και «εσωτερική αναβάθμιση» με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα. Ήδη είναι κενή υπουργική θέση, αυτή του Σταύρου Καλαφάτη που είναι υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τέλος μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση με τις αντιρρήσεις να κάμπτονται τον δρόμο για την κυβέρνηση έχει λάβει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Φωτογραφία: fosphotos.com

The post Σενάρια που αγγίζουν τον Στουρνάρα – Ο Σαμαράς θέλει το υπουργείο Οικονομικών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα