Σε εκλογικούς ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα

Σε καθαρά εκλογικούς ρυθμούς κινήθηκε η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία συντάγματος.

Από την μια πλευρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να απαξιώσει την τρικομματική κυβέρνηση επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

κι από την άλλη επεδίωξε να αναδείξει την ικανότητα της παράταξής του να κυβερνήσει την χώρα. Προς τούτο ανέλαβε και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής» είπε κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα σε τούτη εδώ την πλατεία ο λαός μας στέλνει το μήνυμα στους έντρομους εντολοδόχους της τρόικας. Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε. Τη Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο την κατακτήσαμε με θυσίες. Δεν θα σας αφήσουμε να την πάρετε πίσω» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Τε-λει-ώ-σα-τε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι…, «Ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλει και μπορεί να τα καταφέρει. Και θα τα καταφέρει! Δηλώνουμε έτοιμοι να δώσουμε μαζί με το λαό τη μάχη για την αποτροπή της καταστροφής» .

Σε μια εμφανή προσπάθεια να καταρρίψει την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να πείσει για τις δυνατότητες της παράταξής του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι …, ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα, έχει στελέχη που ξέρουν και μπορούν να μάχονται και να οργανώνουν, έχει αγωνιστές , θέληση «τη σοβαρότητα, το ηθικό φορτίο, το δημοκρατικό πολιτισμό, το DNA του διαλόγου. Έχουμε τους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος».

Δεσμεύτηκε δε ότι … «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους» τόνισε.

Γ. Σπ. Παργινός

Keywords
Τυχαία Θέματα