Σχεδόν 2.000 παιδιά από τη Συρία κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό προειδοποιεί η Unicef

Περίπου 2.000 παιδιά κάτω των 5 ετών από τη Συρία που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στον Λίβανο κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό αν δεν λάβουν άμεση βοήθεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Unicef.

Όπως προειδοποίησε η εκπρόσωπος της Unicef, Αναμαρία Λαουρίνι κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης της έκθεσης αξιολόγησης που διεξήχθη το 2013 για το φαινόμενο αυτό στη Βηρυτό ανέφερε: «Ο υποσιτισμός είναι μια νέα

και σιωπηλή απειλή για τους πρόσφυγες στον Λίβανο».

Η ίδια υποστήριξε ότι οι βασικές αιτίες είναι η κακή υγιεινή, η έλλειψη πόσιμου νερού, οι ασθένειες, η έλλειψη εμβολιασμού και η κακή διατροφή των παιδιών που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στον Λίβανο, όπου έχουν φτάσει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία.

Συγκεκριμένα από 200.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών που ζουν στον Λίβανο, τουλάχιστον τα 2.000 κινδυνεύουν να πεθάνουν και έχουν ανάγκη άμεσα βοήθεια προκειμένου να επιβιώσουν, τονίζεται στην έκθεση του οργανισμού.

Το φαινόμενο αυτό του υποσιτισμού παρατηρείται περισσότερο σε περιοχές του Λιβάνου, στο βορρά και την κοιλάδα Μπεκάα, όπου «οι περιπτώσεις οξέος υποσιτισμού» διπλασιάστηκαν από το 2012 ως το 2013.

Σύμφωνα με την έκθεση της Unicef, η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί ραγδαία εξαιτίας της αύξησης των τιμών των τροφίμων και του αριθμού των προσφύγων που καταφεύγουν στον Λίβανο κάθε χρόνο, όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της Unicef, για την υγεία και τη διατροφή, Ζέρουαλ Αζεντίν, για να χαρακτηριστεί η κατάσταση αυτή ως έκτακτης ανάγκης, το επίπεδο του υποσιτισμού που πλήττει τα παιδιά θα πρέπει να φτάσει στο 15%, ποσοστό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 6%.

The post Σχεδόν 2.000 παιδιά από τη Συρία κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό προειδοποιεί η Unicef appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα