Η Σακίρα χτίζει σχολεία για να σπάσει τα δεσμά της φτώχειας με την μόρφωση

Σε έξοδα που έφτασαν τα 7,8 εκατομμύρια δολάρια μπήκε η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα προκειμένου να χτίσει ένα συγκρότημα σχολείων που καταλαμβάνουν την έκταση των 7.700 τετραγωνικών μέτρων.

Τα εγκαίνια έγιναν αργά χθες το βράδυ και πλέον περίπου 2000 παιδιά φτωχών οικογενειών θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους στην πόλη της Κολομβίας Καρταχένα δε Ίνδιας.

Το συγκρότημα στη συνοικία Λόμας δελ Πάγιε περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμνάσιο όπως επίσης

μια βιβλιοθήκη, ένα εργαστήριο και εγκαταστάσεις επιστημών, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα πολιτιστικό κέντρο. Είναι το 6ο κατά σειρά σχολείο που έχει χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμά της Pies Descalzos σε φτωχές περιοχές της πατρίδας της. Ενώ οι τοπικές αρχές χρηματοδότησαν την κατασκευή δρόμων πρόσβασης και άλλων υποδομών που δεν υπήρχαν στην περιοχή.

Τα μαθήματα στο νέο σχολείο αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα.

Η Κολομβιανή σταρ δήλωσε για αυτήν της την πράξη «Το να βλέπω αυτό το όνειρο να πραγματώνεται με γεμίζει χαρά, επειδή χρειάστηκε να καταβάλλουμε πολλή προσπάθεια αλλά τώρα αποτελεί μια πραγματικότητα» επιπλέον τόνισε «Η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε την ισότητα και να σπάσουμε τα δεσμά της φτώχειας».

Η τραγουδίστρια ίδρυσε το Pies Descalzos (Ξυπόλητα Πόδια) το 1997. Η φιλανθρωπική αυτή οργάνωση αυτή έχει χτίσει σχολεία στη Μπογοτά, τη γενέτειρα της Σακίρα Μπαρακίγια και το Κουίμπδο, όπως επίσης και στην Καρταχένα.

The post Η Σακίρα χτίζει σχολεία για να σπάσει τα δεσμά της φτώχειας με την μόρφωση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα