Σαλμάς: Στο 16% η μεσοσταθμική μείωση των φαρμάκων

Για το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα, αλλά και την τρύπα που υπάρχει στον ΕΟΠΥΥ μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «στα μέσα και στα έξω»  της ΝΕΤ FM.

Ερωτώμενος για τις τιμές των φαρμάκων, ο κ. Σαλμάς είπε ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράσει το φάρμακο 16% μεσοσταθμικά. «Υπάρχουν φάρμακα που θα τα βρει στο ¼ της τιμής», δήλωσε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε να

μην αυξηθεί «ούτε ένα λεπτό» η τιμή τους.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μίλησε για έναν «μύθο» που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την τρύπα του 1 δις του ΕΟΠΥΥ. «Για να λύσουμε αυτό το μύθο… αυτό αφορά τα παλιά χρέη  μέχρι το τέλος του 2011. Υπήρχε νόμος στην Άνοιξη που έλεγε ότι τα χρέη των μητρικών ταμείων δεν είναι χρέη του ΕΟΠΥΥ, είναι χρέη που είχαν το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕ και ο ΟΠΑΔ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς.

«Μέχρι τέλη του 2011 είχαν μετρηθεί πριν ενταχθούν τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ πόσες οφειλές είχαν προς τρίτους και είχε βρεθεί ότι είναι 1,5 δις και με νόμο την άνοιξη του 2012 ψήφισε η Βουλή ότι από την δόση των 6 δις που θα μοιραζόταν από τους δανειστές μας στην αγορά για οφειλές προς τρίτους 1,5 δις θα έπαιρνε ο ΕΟΠΥΥ να πληρωθούν στους προμηθευτές…», είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα