Μαργαρίτης:Μπήκαμε στην Κυβέρνηση για λόγους εθνικής σωτηρίας

Τα εργασιακά για τη ΔΗΜΑΡ, αποτελούν έναν πυλώνα του αξιακού φορτίου, στον οποίο δε μπορεί να κάνει υποχωρήσεις τόνισε το μέλος  της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θοδωρής Μαργαρίτης, ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ «Στα Μέσα και στα Έξω».

Για τις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο ο κ. Μαργαρίτης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η άποψη είναι ότι πρέπει να γίνουν όλες οι μεταρρυθμιστικές τομές για τον εξορθολογισμό του

δημοσίου, αλλά χωρίς την απειλή των απολύσεων, ο οποίος πλήττει και το αξιόμαχο των δημοσίων υπαλλήλων. Η λογική που λέει ότι «γιατί δε βλέπετε τα χάλια του ιδιωτικού και κρατάτε το δημόσιο» είναι μια υποκριτική λογική, ιδιαίτερα όταν εκφωνείται από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, διότι το πρόβλημα δεν είναι να προσθέσουμε ανέργους σε αυτή τη χώρα. Το πρόβλημα είναι να εξορθολογήσουμε το δημόσιο με απαραίτητες μετατάξεις, να εξασφαλίσουμε το αξιόμαχο και να μην πετάξουμε στο δρόμο ανθρώπους που έχουν κάνει έναν προγραμματισμό ζωής.»

«Εμείς έχουμε κάνει σαφές ότι στην κυβέρνηση αυτή, και ιδιαίτερα με τη ΝΔ που μας χωρίζουν μεγάλες προγραμματικές διαφορές, έχουμε υποχρεωθεί να μπούμε για λόγους εθνικής σωτηρίας της χώρας. Εάν φυσιολογικοποιηθούν τα πράγματα, αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, νομίζω ότι εμείς είμαστε ένας σαφής ιδεολογικός αντίπαλος της ΝΔ. Η συνύπαρξή μας έχει ορισμένα πατριωτικά και εθνικά χαρακτηριστικά.» Σχολίασε για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

«Είναι ένας μεγάλος ιστορικός συμβιβασμός σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που οι προγραμματικές διαφορές είναι κατώτερες των περιστάσεων μπροστά στην ανάγκη να σωθεί η χώρα ανεξαρτήτως κοινωνικών στρωμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικών αντιλήψεων, ανεξαρτήτως υποκειμενικών σκέψεων. Επομένως, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η συνύπαρξη δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και οφείλει και η κυβέρνηση της ΝΔ να συνυπολογίσει σε αυτή τη συνύπαρξη και τις αντιλήψεις, και τις ευαισθησίες, και τα αξιακά φορτία των εταίρων. Δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση. Η τέχνη της συνύπαρξης σε κυβερνήσεις συνεργασίας είναι μια άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας,… επομένως αυτή την άσκηση και αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να την αντιληφθεί και η ΝΔ.» συμπλήρωσε ο κ. Μαργαρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα