Ρουπακιώτης: «Κύκλοι της ΝΔ χαμογελάνε στην Χρυσή Αυγή»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μίλησε σήμερα στο BHMA FM για την Χρήσ Αυγή και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι «κύκλοι της ΝΔ χαμογελάνε στην Χρυσή Αυγή».

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Θα ταν υπερφίαλο αν έλεγα ότι δικαιώθηκα. Δεν δικαιωθήκαμε σε τίποτα. Στην ψήφιση του νομοσχεδίου παρενέβησαν δυνάμεις και δεν σημαίνει

ότι αν ψηφιζόταν, δεν θα γινόταν το έγκλημα χθες. Αν ψηφιζόταν, θα ψηφιζόταν από την συντριπτική πλειονότητα των κομμάτων της βουλής. Θα στηριζόταν από φορείς έξω από τη Βουλή και θα έστελνε μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις: πρώτον, προς την ίδια τη Χρυσή Αυγή, ότι είναι απομονωμένη από τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου. Δεύτερον, προς την κοινωνία ότι η Χ.Α. είναι ένα κόμμα στο ιδεολογικό τοπίο του οποίου δρουν ατομικά ή ομαδικά μαχαιροβγάλτες, δολοφόνοι.

Δυστυχώς, ενώ ξεκινήσαμε καλά, κύκλοι της Ν.Δ. παρενέβησαν και τράβηξαν το χαλί από τον υπουργό, ώστε να μην προωθηθεί στη Βουλή (το νομοσχέδιο). Αφού συνεργαστήκαμε και με τον υφυπουργό από το χώρο της Ν.Δ., τον κ. Καραγκούνη, καταρτίσαμε ένα ισορροπημένο νομοσχέδιο. Αφού ήταν όλα καλά, προβλήθηκαν κάποια άρθρα, όχι από μένα. Είναι προφανές ότι ανησύχησαν κάποιοι ένστολοι ή μη, που είναι το πλήρωμα της Ν.Δ., και αντιδρώντας αυτοί τραβήχτηκε εκείνη η άποψη της Ν.Δ. που χαμογελάει προς τη Χ.Α. και τη χρησιμοποιεί ως έμβολο να αξιοποιεί αυτή τη δυνατότητα ενόψει εκλογών ή εν πάση περιπτώσει, γιατί φοβάται ότι σπέρνει δυνάμεις.

Η αντίδραση υπήρξε από κύκλους της Ν.Δ., που χαμογελάνε στη Χ.Α. Είναι αυτοί που προβάλλουν αστόχαστα την αντίληψη των δύο άκρων. Στο ένα βάζουν την Χ.Α. και στο άλλο την αξιωματική αντιπολίτευση. Ενώ το αίμα του αδικοχαμένου είναι ακόμα ζεστό, δεν μπορείς να βγαίνεις και να μιλάς για τα δύο άκρα. Αυτό είναι βολή κατά της δημοκρατίας, διαχωρίζεις την ελληνική κοινωνία, κάνεις τομή στην πολιτική ζωή.

Η διαχωριστική αντίληψη ότι από τη μία είναι η Χ.Α. και από την άλλη ένα άλλο κόμμα, που σήμερα συμβαίνει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ό,τι χειρότερο για να υπηρετήσεις τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν είναι επιτρεπτή η αποβολή της Χ.Α., με την έννοια να τεθεί εκτός νόμου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα