Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη πήρε ο Λιάπης

Την Πέμπτη θα δικαστεί ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης έπειτα από την προθεσμία που έλαβε από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Αποχωρώντας το βράδυ της Τρίτης από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Μιχάλης Λιάπης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ήταν μια μεγάλη περιπέτεια» και στη συνέχεια έφυγε με ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημελήμματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία στον πρώην υπουργό καθώς και πρόστιμο 500 ευρώ,

για το γεγονός ότι το όχημα που οδηγούσε είχε πλαστές πινακίδες, ήταν ανασφάλιστο ενώ ο πρώην υπουργός δεν είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας για το πολυτελέστατο τζιπ, που έχει στην κατοχή του.

Παραλήρημα Λιάπη για τη σύλληψή του

«Κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο… Συνταξιούχος είμαι… Η κρίση είχε αγγίξει και μένα…» είπε πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το γραφείο του εισαγγελέα στην Ευελπίδων για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες έπειτα από τη σύλληψή του στη Λούτσα.

«Τις πινακίδες τις κατέθεσα τον Αύγουστο για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο» πρόσθεσε και συνέχισε: «Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός». Παράλληλα, επαναλαμβάνοντας ότι είχε ακινητοποιημένο το τζιπ και ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το κυκλοφορούσε για να μην χαλάσει η μπαταρία, είπε πως είχε το αυτοκίνητο σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή σχεδίαζε να φύγει για Ασία «φοβήθηκα για τη μπαταρία».

Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ο πρώην υπουργός είπε ότι είχε πληρώσει τα τέλη για το 2013, ενώ για την ασφάλεια, ανέφερε πως δεν είχε καθώς δεν κυκλοφορούσε το τζιπ. Ωστόσο, δεν απάντησε στο ερώτημα που βρήκε τις πλαστές πινακίδες και γιατί το έκανε.

Σχετικά άρθρα:

Ποινική δίωξη στον Μιχάλη Λιάπη για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία

The post Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη πήρε ο Λιάπης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα