Οι πιο περίεργοι νόμοι για την οδήγηση

Εντύπωση προκαλούν οι νόμοι που ισχύουν σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την οδήγηση, προκαλώντας αίσθηση και πολλές φόρες γέλιο.

Ομολογουμένως στην Ελλάδα ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν εφαρμόζεται πιστά, παρόλα αυτά οι δικοί μας νόμοι μοιάζουν πολύ χαλαροί, σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Η εταιρεία Barrington Freight έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τους πιο περίεργους νόμους που ισχύουν για την οδήγηση σε διάφορα κράτη.

Όπως για

παράδειγμα στην Κύπρο δεν επιτρέπεται να πίνεις όταν οδηγείς και δεν εννοούμε το αλκοόλ, που είναι φυσικό αλλά ούτε καν νερό. Το ίδιο ισχύει και για τις τροφές, καθώς απαγορεύεται και το να τρως.

Ωστόσο υπάρχουν και πιο περίεργοι, στην Αλάσκα απαγορεύεται να αφήνεις τον σκύλο σου στην οροφή του αυτοκινήτου σου την ώρα που κινείσαι με αυτό, ενώ στη Ρωσία απαγορεύεται να οδηγείς βρώμικο αυτοκίνητο καθώς τιμωρείσαι.

Στην Ιαπωνία ο οδηγός θα αναγκαστεί να πληρώσει 65 δολάρια πρόστιμο, σε περίπτωση που πιτσιλίσει έναν πεζό με νερά.

Απαγορεύεται να κυκλοφορείς τις Δευτέρες αν η πινακίδα σου λήγει σε 1 ή 2 στη Μανίλα, ενώ στη Νεβάδα απαγορεύεται να οδηγείς… καμήλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Στο Μίσιγκαν απαγορεύεται να διαβάζεις εφημερίδα στη μέση του δρόμου, εάν το όχημα σου υποστεί κάποια βλάβη και ακινητοποιηθεί και στην Οκλαχόμα απαγορεύεται να διαβάζεις κόμικ την ώρα που είσαι στο τιμόνι.

Απαγορεύεται να οδηγείς μαύρο αυτοκίνητο τις Κυριακές στο Ντένβερ του Κολοράντο, ενώ στο Τενεσί των ΗΠΑ, απαγορεύεται να πυροβολεί κανείς ζώα από το Ι.Χ. του, εκτός αν πρόκειται για φάλαινες. Ναι οι φάλαινες επιτρέπονται.

Στη Μασαχουσέτη απαγορεύεται να έχεις γορίλα στο πίσω κάθισμα, για τα υπόλοιπα ζώα δεν υπάρχει κάποιος νόμος.

Στη Τζόρτζια των ΗΠΑ απαγορεύεται να φτύνει κανείς από το αυτοκίνητο του ή από λεωφορείο, επιτρέπεται όμως αν βρίσκεται σε φορτηγό.

Στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν φορώντας βραδινή τουαλέτα, μπορεί όμως να αλλάξει αφού πρώτα παρκάρει.

Στη Φλόριντα το πρόστιμο για τον οδηγό που χτυπάει πεζό είναι 78 δολάρια, αρκεί να μην χάσει τη ζωή του.

Όσοι έχουν μυωπία στην Ισπανία, θα πρέπει να έχουν ένα ζευγάρι γυαλιά οπωσδήποτε στο αυτοκίνητό τους, ακόμα κι αν φορούν φακούς επαφής.

Στη Σκανδιναβία απαγορεύεται να οδηγείς με σβηστά τα φώτα ακόμα κι αν είναι μέρα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι οι ταξιτζήδες που οδηγούν «Hackney» υποχρεούνται να έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα δεμάτι σανό και μια σακούλα με βρώμη. Ωστόσο ο νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται σήμερα αλλά έχει ξεμείνει στο αγγλικό Δίκαιο για καθαρά εθιμοτυπικούς λόγους.

The post Οι πιο περίεργοι νόμοι για την οδήγηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα