Πρόταση Σουλτς για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Με στόχο να περιοριστεί η ανεργία των νέων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρότεινε την χορήγηση «μικροπιστώσεων» σε επιχειρήσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα-ενδεχομένως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Ένα πρόγραμμα μικροπιστώσεων της ΕΕ, που θα μπορούσε να αποφασιστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα ήταν ένα άμεσο μέτρο», τόνισε ο  κ. Σουλτς σε  συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία

και εξήγησε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν απαιτείται μεγάλη προετοιμασία, ενώ, όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν δυνατότητες να  κάνει κανείς κάτι άμεσα για να δοθεί και πάλι ελπίδα».

Επίσης, αναφέρθηκε και  στην τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα και στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο οποίος, όπως είπε, τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες προγράμματα, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να προσληφθούν νέοι με καλή κατάρτιση, αλλά δεν δίδονται τα απαραίτητα δάνεια.

Τέλος ο κ. Σουλτς εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου η ανεργία των νέων βρίσκεται ακόμη και πάνω από το 50% και αναγνώρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα φορτία που βαρύνουν την ηγεσία της Ευρώπης το «ότι οι νέοι αυτοί άνθρωποι έχουν το αίσθημα της απόγνωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα