Αστυνομικοί “δραπετεύουν” με ένα βιβλίο

Δολοφονίες, όπλα, ληστείες και κανονισμοί μπαίνουν για λίγο στην άκρη και αντικαθιστώνται από εγκλήματα, που πρέπει να εξιχνιαστούν με τη βοήθεια της… φαντασίας, ποιήματα, αλλά και μυθιστορήματα με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα.

Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης «δραπετεύουν» για λίγο από τη σκληρή καθημερινότητα και το κυνήγι των κακοποιών και προσπαθούν να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες μέσα από τις σελίδες βιβλίων, δημιουργώντας μία Λέσχη Ανάγνωσης, που θα αποτελεί τη δική τους «όαση». Αλλωστε κάθε

άνθρωπος, όσο σκληρή και επικίνδυνη και αν είναι η δουλειά του, χρειάζεται μερικές στιγμές ηρεμίας, αλλά και φυγής από την πραγματικότητα, για να μπορέσει να… φορτίσει τις μπαταρίες του. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια παρέα. Στόχος είναι όλοι μαζί να αποφασίζουμε για τα βιβλία που θα διαβάζουμε και ελπίζουμε ότι θα είναι μία όμορφη εμπειρία», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αποστόλου.

Πανελλήνια πρωτιά: Η Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της μέσα στις επόμενες μέρες και ήδη οι «δημιουργοί» της έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αστυνομικούς ζητώντας τη συμμετοχή τους. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι πως τα ραντεβού των «βιβλιόφιλων» αστυνομικών θα δίνονται είτε στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου είτε σε κάποια άλλη αίθουσα του κτιρίου, που θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτόν.

«Είναι η 1η Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικών σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι συναντήσεις μας θα είναι μία φορά το μήνα, τουλάχιστον στην αρχή, και θα διαρκούν μία με δύο ώρες. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δε διαφέρει από αυτό που συμβαίνει σε ανάλογες λέσχες. Θα διασκεδάζουμε συζητώντας για ένα βιβλίο που θα έχουμε επιλέξει και θα έχουμε διαβάσει όλοι. Είναι ένας τρόπος να γνωριστούμε μεταξύ μας και να περάσουμε όμορφα την ώρα μας. Η επαφή με το βιβλίο είναι μία σχέση διαρκούς έρωτα», επισημαίνει ο Δημήτρης Αποστόλου. Παράλληλα, διευκρινίζει πως η δημιουργία της Λέσχης Ανάγνωσης είναι μία ομαδική δουλειά της Λέσχης Αστυνομικών, πρόεδρος της οποίας είναι ο συνάδελφός του Γιώργος Φεστερίδης.

Αφήνουν τα όπλα… : Οι αστυνομικοί θα βγάζουν για λίγο τη στολή και θα αναζητούν δολοφόνους ανάμεσα στις σελίδες βιβλίων, θα συζητούν και θα συγκρίνουν τις μεθόδους διαλεύκανσης ενός… φανταστικού εγκλήματος από φανταστικούς ντετέκτιβ με τη μεθοδολογία που ακολουθεί ένας αληθινός αστυνομικός. Πασίγνωστοι αστυνομικοί χαρακτήρες όπως οι Πέπε Καρβάλιο, Σάλβο Μονταλμπάνο, Χάρι Χόλε, αλλά και ο Γιώργος Μπέκας θα κρατούν «συντροφιά» στους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως παράλληλα δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και για βιβλία με κοινωνικό περιεχόμενο, που μιλούν για φιλία και περιγράφουν ιστορίες που πολλές φορές είναι βγαλμένες από τη ζωή. Ωστόσο, την τιμητική τους στην εν λόγω Λέσχη θα έχουν τα βιβλία Θεσσαλονικιών συγγραφέων. Ισίδωρος Ζουργός και Γιώργος Σκαμπαρδώνης είναι μέσα στη λίστα των συγγραφέων που έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις, ενώ στη Λέσχη θα κληθούν φυσικά και αστυνομικοί που επίσης έχουν το πάθο

Keywords
Τυχαία Θέματα