Πρόσκληση για εργασία και σπουδές στην Αυστραλία

Τη βεβαιότητα ότι σύντομα Αυστραλία και Ελλάδα θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία που θα επιτρέπει σε τουρίστες να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία και αντίστροφα, εξέφρασε ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας κ. Κρις Μπόουεν λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων»

Παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν στην Αυστραλία.

Ο

κ. Μπόουεν επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας, ενώ ανέφερε ότι θα αφορά άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και ότι θα χορηγείται με συγκεκριμένα κριτήρια και όρους.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι οι άδειες που θα δοθούν θα είναι περιορισμένες και μάλλον δεν θα υπερβαίνουν ετησίως τις 500.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Με τις αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες χώρες, οι 500 άδειες είναι πολλές. Θα συζητήσουμε για υψηλότερο αριθμό και θα δούμε πώς θα πάνε οι συζητήσεις».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, σημείωσε πως οι Έλληνες είναι από τους πλέον μορφωμένους Ευρωπαίους και η παρουσία της στην Αυστραλία θα την ωφελήσει τα μέγιστα.

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της Αυστραλίας με την Ελλάδας και την Ευρώπη».

Πηγή:http://www.zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα