Τα πάντα για τον Τσε

Σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την 8η Οκτωβρίου 1967, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία. Τόσο το όνομα όσο και η εικόνα του όμως εξακολουθούν να φέρουν ιδέες και οράματα, να συνεγείρουν μυαλά και καρδιές ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Με αφορμή την επέτειο των 45 χρόνων από τον θάνατό του η κινηματογραφική εταιρεία New Star, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας

στην Ελλάδα, διοργανώνει ένα γιγαντιαίο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για τον Γκεβάρα που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 4 ως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα Τιτάνια (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, τηλ. 210 3811.147, 210 3841.689).

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του Γκεβάρα με την υπογραφή καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο. Θα παιχθούν μικρού και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ από την Κούβα, τη Χιλή, τη Βολιβία, τη γενέτειρα του Τσε, την Αργεντινή, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά κτλ. Θα παιχτεί επίσης μια ταινία μυθοπλασίας.

Σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό απευθείας από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, μνήμες από φίλους και συντρόφους καλύπτουν όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη: από τη γέννηση και τα χρόνια της νιότης, την περιπλάνηση στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο (φωτογραφία αριστερά), τα ταξίδια του ως υπουργού της επαναστατικής κυβέρνησης ως τη δολοφονία του στα βουνά της Βολιβίας στην τελευταία προσπάθεια να διευρύνει τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Επίσης άγνωστες πτυχές της ζωής του μέσα από δυσεύρετες παραγωγές κινηματογράφου και άλλες πολύτιμες μαρτυρίες έχουν στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων για τη ζωή και τη δράση του.

Πολλά από αυτά τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν συγκεντρωμένο τέτοιον όγκο ανεκτίμητου φιλμικού υλικού γύρω από το πρόσωπο του Τσε.

Πηγή : http://www.tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα