Πρόεδρος Τσεχίας: Η Δύση και οι ΗΠΑ προκάλεσαν την ουκρανική κρίση

Την ευθύνη για την ουκρανική κρίση την επιρρίπτει στη Δύση και στις ΗΠΑ και όχι στη Ρωσία, ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο άσκησαν πίεση στην Ουκρανία.

«Η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν την ουκρανική κρίση..Τούς είχα πει (σ.σ της Δύσης) από την αρχή να μην ασκήσουν πίεση για την Ουκρανία, καθώς το μόνο που θα κατάφερναν ήταν η καταστροφή της και η διάλυσή της», υποστήριξε

ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση (CT24).

«Νομίζω ότι η Ρωσία δεν είναι υπεύθυνη για το ξέσπασμα της κρίσης στο Κίεβο στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Η Δυτική Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδείνωσαν την κατάσταση», τόνισε.

«Τούς είχα πει (σ.σ της Δύσης) από την αρχή να μην ασκήσουν πίεση για την Ουκρανία, καθώς το μόνο που θα κατάφερναν ήταν η καταστροφή της και η διάλυσή της. Δυστυχώς, αυτό ακριβώς συνέβη» δήλωσε ο Κλάους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η χώρα διανύει μια δύσκολη περίοδο, και είναι δύσκολο να αποφασίσει με σαφήνεια αν μπορεί να στηριχθεί από τη Δύση ή τη Ρωσία», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα αποφασίσει μόνη για το μέλλον της.

«Αφήστε τους να καθορίσουν το μέλλον τους μόνοι τους – χωρίς καμία παρέμβαση από το εξωτερικό», κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας.

The post Πρόεδρος Τσεχίας: Η Δύση και οι ΗΠΑ προκάλεσαν την ουκρανική κρίση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα