Πρόεδρος εφοριακών: Οι δημοσιογράφοι ενοχλείστε γιατί ψάχνουμε επωνύμους

Του Γιάννη Ντάσκα

«Δεν θα μπαίνουν εφοριακοί σε λογαριασμούς πολιτών και δεν θα κατάσχουν εκεί χρήματα, εάν πρώτα δεν είναι ληξιπρόθεσμη η οφειλή των πολιτών προς το Δημόσιο. Ούτε θα εισβάλουν για τέτοιο λόγο οι εφοριακοί στα σπίτια πολιτών. Θα εισβάλλουν βέβαια, όπως μέχρι σήμερα είχε δικαίωμα “εισβολής” το ΣΔΟΕ για να ελέγξει πιθανή φοροδιαφυγή».

Αυτά είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, κ. Χαράλαμπος Νικολακόπουλος

(MEGA) και πρόσθεσε ότι έγινε απλώς μετάβαση αρμοδιοτήτων από το ΣΔΟΕ στις Εφορίες. Απέφυγε να πει βέβαια, ότι αυτό έγινε γιατί πολλοί υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αποδείχθηκαν επίορκοι στην αποστολή τους, όπως στο παρελθόν αποδείχθηκαν το ίδιο και εφοριακοί.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η προσπάθεια των δυο στελεχών του MEGA να «λιανίσουν» τον κ. Νικολακόπουλο γιατί η Εφορία τολμά και μπαίνει σε λογαριασμούς πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων χωρίς καν να τους ρωτήσει. «Μέχρι τώρα έμπαινε με τον ίδιο τρόπο σε λογαριασμούς ανώνυμων πολιτών, αλλά δεν είχατε ενοχληθεί. Τώρα γιατί με τους επώνυμους τέτοια ενόχληση;» ήταν η απάντηση του προέδρου των Εφοριακών. «Δεν το ξέραμε με τους ανώνυμους, αλλιώς την ίδια ευαισθησία θα είχαμε» ανταπάντησε ένας απο δαύτους, αλλά φυσικά μόνο για αφελείς είναι η απάντηση αυτή.

Ο πρόεδρος των Εφοριακών, δεν του είπε βέβαια ότι «επώνυμος» στην Ελλάδα σημαίνει είτε πολιτικός, είτε δημοσιογράφος των ραδιοτηλεοπτικών, είτε επιχειρηματίας με μερικούς γάμους με celebrity και το «σπορ» της φτωχής δήλωσης στην εφορία και πλούσιας ζωής είναι χαρακτηριστικό αυτού του επιπέδου… Να σημειωθεί πάντως, ότι οι Εφοριακοί και σήμερα έχουν κάνει βαρύτατες ανακοινώσεις και καταγγέλλουν ότι η πολιτική εξουσία ΔΕΝ κάνει όσα μπορεί και οφείλει να πράξει τη φοροδιαφυγή…

Ταυτόσημες δηλώσεις με τον πρόεδρο των Εφοριακών έκαναν προ ημερών στο «Παρασκήνιο», τόσο η Γενική Γραμματέας των Εφοριακών, Ρεβέκκα Μπασματζίδου, όσο και ο Αντιπρόεδρος των Εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης και μάλιστα προχώρησαν πολύ περισσότερο στην «ασυλία» των φοροφυγάδων και εκείνων που είναι φανερό ότι έχουν χρήματα, αλλά δεν πληρώνουν στην Εφορία με διάφορα κόλπα και off shore…

«Oχι μόνο δεν είναι δράση σπείρας και συμμορίας, αλλά αντίθετα είναι εκτέλεση καθήκοντος ο έλεγχος των επωνύμων απο εφοριακούς» μας είπε πριν απο λίγο ο γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Κάτσιος, συνήγορος «κατηγορίας» σε πολλές υποθέσεις εναντίον εφοριακών που καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις στη Θεσσαλονίκη.

«Τους κατηγορούμε ως επίορκους γιατί εκβίαζαν η και μερικοί εκβιάζουν πολίτες με μη έλεγχο και τους κατηγορούμε οτι κάνουν τα στραβά μάτια σε επώνυμους που έχουν περιουσίες. Όταν κάνουν έλεγχο και σε επώνυμους και σε ανώνυμους με τους ίδιος όρους και δεν εκβιάζουν κανέναν τότε κάνουν το καθήκον τους. Αντίθετα είναι προσπάθεια εκφοβισμού τους να λέμε ότι αν κάνουν «κλικ» σε περιουσίες επωνύμων και αξιωματούχων για να ελέγξουν τι υπάρχει είναι δράση συμμορίας» προσέθεσε.

Αφορμή η είδηση ότι εφοριακοί κάνουν κλικ σε περιουσιακά στοιχεία πολιτικών, επιχειρηματιών και μεγαλοδημοσιογράφων και μπορεί να τσεκάρουν και τι απο αυτά είναι αληθινά.

Μέχρι τώρα οι εφοριακοί «λογοδοτούσαν» γιατί δεν έκαναν ελέγχους σε αξιωματούχους. Τώρα προβάλλεται η είδηση αυτή ως «σοκαριστική» για να σταματήσει αυτός ο έλεγχος και να γίνονται και πάλι έλεγχοι – μαϊμού στα «πόθεν έσχες», όπως χρόνια τώρα και χρόνια τώρα, γιαυτό διαμαρτυρόμαστε και το καταγγέλλουμε ως υποκριτικό και φαρισαϊκό…

The post Πρόεδρος εφοριακών: Οι δημοσιογράφοι ενοχλείστε γιατί ψάχνουμε επωνύμους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα