«Πράσινο φως» από την κυπριακή βουλή για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης

Εγκρίθηκαν τα ξημερώματα τα νομοσχέδια περί Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και περί Αναδιάρθρωσης των Χρηματοοικονομικών Οργανισμών με 41 ψήφους υπέρ και 3 εναντίον.

Η έγκριση των νομοσχεδίων από την κυπριακή βουλή ανοίγει το δρόμο για εκταμίευση της δεύτερης δόσης του 1,5 δις που προβλέπεται στο μνημόνιο.

Υπέρ των νομοσχεδίων ψήφισαν όλα τα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) και εναντίον τρεις μεμονωμένοι βουλευτές.

Αρχικώς τα δύο νομοσχέδια είχαν απορριφθεί με 21 ψήφους υπέρ και 23 εναντίον αφού απουσίαζαν από τη συνεδρία σε αποστολή στο εξωτερικό επτά βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ ψήφισαν εναντίον των νομοσχεδίων και όταν αντιλήφθηκαν ότι κινδυνεύει η εκταμίευση του 1,5 δις αναζητούσαν τρόπους αλλαγής της θέσης τους. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις και εξασφαλίστηκαν κάποιες αόριστες δεσμεύσεις από τη κυβέρνηση ώστε να δικαιολογηθεί η αλλαγή στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι ο χρόνος που δόθηκε για διαβούλευση ήταν πολύ καρποφόρος διότι, όπως είπε, έτσι υπήρξε δυνατότητα να δοθούν εξηγήσεις και από τον Υπουργό Οικονομικών και να αναληφθούν δεσμεύσεις για το καλό του Συνεργατισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα