Πού δεν τα βρήκαν Βρούτσης-Τρόικα

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%, οι ομαδικές απολύσεις και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων τέθηκαν επί τάπητος στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τρόικας οι οποίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%, οι ομαδικές απολύσεις και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, με την ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει ανησυχίες για το έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ που θα προκαλούσε στα ασφαλιστικά ταμεία η εφάπαξ μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% αντιπροτείνοντας η προσαρμογή να γίνει σταδιακά σε τρεις

δόσεις έως το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν απορρίψει την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για μείωση των εισφορών που καταβάλλονται υπέρ των οικογενειακών επιδομάτων και των προγραμμάτων κατάρτισης του ΟΑΕΔ.

Όσον αφορά το θέμα των φόρων υπέρ τρίτων η τρόικα ζητά στις υπό κατάργηση μη ανταποδοτικές χρεώσεις να συμπεριληφθούν και οι κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετο έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την πλευρά του ο υπουργός εργασίας αναφερόμενος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων ο υπουργός Εργασίας φαίνεται να επαναλάβει πως η ενίσχυση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας καθιστά εκ των πραγμάτων περιττή την έγκρισή τους από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας.

Υπό συζήτηση αναμένεται να τεθούν η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά και το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ.

The post Πού δεν τα βρήκαν Βρούτσης-Τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα