Β. Οικονόμου σε Γ. Στουρνάρα: Πότε θα απελευθερωθεί η κτηματαγορά από το αλαλούμ με την υπεραξία των ακινήτων;

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τον τρόπο υπολογισμού της υπεραξίας των ακινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι «εδώ και δύο μήνες δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία αγοραπωλησία ακινήτων λόγω της πρωτοφανούς κωλυσιεργίας του υπουργείου Οικονομικών να ρυθμίσει

τον τρόπο υπολογισμού της υπεραξίας». «Το αλαλούμ που έχει προκληθεί έχει καταστήσει ήδη δύο μήνες πλήρως εκτός λειτουργίας την κτηματαγορά!», επισημαίνει ο βουλευτής.

«Η πραγματικότητα αυτή στερεί από χιλιάδες ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να ρευστοποιήσουν λόγω ανάγκης ακίνητά τους, τους καθιστά δέσμιους φορολογικών υποχρεώσεων που προκύπτουν μάλιστα επί αντικειμενικών αξιών που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική αξία των ακινήτων αλλά το υπουργείο Οικονομικών αρνείται ακόμα και να εξετάσει την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στην πραγματικότητα», προσθέτει.

«Ταυτόχρονα χιλιάδες συμπολίτες μας που ασχολούνται επαγγελματικά με την αγορά ακινήτων παραμένουν ουσιαστικά χωρίς εισόδημα εδώ και δύο μήνες αφού δεν πραγματοποιείται καμία αγοραπωλησία» σημειώνει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει: «Πέραν αυτών και το δημόσιο χάνει έσοδα από την μη πραγματοποίηση μεταβιβάσεων και ό, τι συνεπάγεται για τα δημόσια έσοδα η αγοραπωλησία ακίνητων, ενώ ακόμα και υποψήφιοι ξένοι επενδυτές στην αγορά ακινήτων αποθαρρύνονται οριστικά διαπιστώνοντας το φορολογικό χάος που επικρατεί».

Στη βάση αυτών των διαπιστώσεων, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ρωτά τον υπουργό Οικονομικών πότε επιτέλους και με ποιόν τρόπο θα απελευθερωθεί η κτηματαγορά από την ομηρία στην οποία βρίσκεται με δική του ευθύνη εδώ και δύο μήνες.

Παράλληλα, κ. Οικονόμου ρωτά ποιος ευθύνεται για το πρωτοφανές αλαλούμ που επικρατεί γύρω από τον υπολογισμό της υπεραξίας των ακινήτων.

The post Β. Οικονόμου σε Γ. Στουρνάρα: Πότε θα απελευθερωθεί η κτηματαγορά από το αλαλούμ με την υπεραξία των ακινήτων; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα