Ζωντανά θα μεταδοθεί η δίκη του Πιστόριους αλλά όχι η κατάθεσή του

Ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη θα έχει η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους , ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο σπίτι του στην Πρετόρια το 2013. Ακόμη, θα μεταδοθούν

ζωντανά οι καταθέσεις των ειδικών, τα αποδεικτικά στοιχειά που θα παρουσιάσει η αστυνομία, και οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικαστή της Ν. Αφρικής, δεν θα μεταδοθεί η απολογία του Πιστόριους αλλά ούτε και των μαρτύρων.

Τώρα τα τηλεοπτικά δίκτυα Eyewitness News, eNCA και MultiChoice, που είχαν ζητήσει να μεταδώσουν τη δίκη σχεδιάζουν να βγάλουν στον «αέρα» ένα κανάλι που θα καλύπτει 24 ώρες το 24ωρο όλα όσα λέγονται και γίνονται στο δικαστήριο -μέχρι το σημείο που τους επιτρέπεται.

Σημειώνεται ότι για τη δίκη, η οποία θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου, έχει γίνει μια λίστα με 107 μάρτυρες που περιλαμβάνει ακόμα και τη μικρότερη αδερφή του.

Ο ίδιος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δολοφόνησε τη Ρίβα Στέενκαμπ, πράξη την οποία δεν αρνείται.

Οι δικηγόροι του, μία ομάδα που απαρτίζεται από τους κορυφαίους νομικούς όλου του κόσμου, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο θάνατος της φίλης του ήταν ένα τραγικό ατύχημα, καθώς ο Πιστόριους νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης που είχε εισβάλει στο μπάνιο του σπιτιού τους. Οι κατήγοροι θα υποστηρίξουν ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε από πρόθεση τη Ρίβα, ύστερα από καβγά που είχαν.

Νέα στοιχεία στο «φως» της δημοσιότητας

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε και θεωρείται μέρος της δικαστικής έρευνας, ο Όσκαρ Πιστόριους φέρεται να σερφάριζε σε ιστοσελίδες πορνό από το κινητό του τηλέφωνο το βράδυ που πυροβόλησε τη φίλη του, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως επρόκειτο για ένα «ερωτευμένο ζευγάρι που περνούν το χρόνο τους μαζί».

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχαν διαρρεύσει έγγραφα των εισαγγελέων της Νοτίου Αφρικής που ισχυρίζονται πως ο Πιστόριους δήλωσε στον ανήσυχο φύλακα ασφαλείας έξω από το σπίτι του, πως όλα ήταν «μια χαρά» λίγο μετά τους πυροβολισμούς.

Τα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης πως ο Πιστόριους φορούσε τα τεχνητά μέλη του και πυροβόλησε προς την πόρτα του μπάνιου, σε απόσταση μικρότερη των 60 εκατοστών, που είχε αρχικά αναφερθεί από την αστυνομία.

The post Ζωντανά θα μεταδοθεί η δίκη του Πιστόριους αλλά όχι η κατάθεσή του appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα