Πως θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η εγκύκλιος με τις υποχρεώσεις, αλλά και τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές 2014 οι ένστολοι της χώρας (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί). Επίσης, με την απόφαση γίνεται γνωστό ότι οι ένστολοι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οφείλουν να δηλώνουν εγγράφως στους προϊσταμένους ή στους διοικητές τους την πρόθεσή τους. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς

και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δήμου της χώρας, οφείλουν να δηλώνουν εγγράφως, στους προϊσταμένους ή στους διοικητές τους, την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στις ευρωεκλογές 2014 για την ανάδειξη των μελών του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, έως και τη μεθεπόμενη ημέρα, όσον αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος περί ορισμού της ημέρας διεξαγωγής της σχετικής ψηφοφορίας.

Ειδική άδεια απουσίας

Την ίδια ώρα, οι προϊστάμενοι ή διοικητές, στους οποίους υποβάλλονται οι δηλώσεις, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, χορηγούν σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο. Δηλαδή, για τον χρόνο που πραγματικά απαιτείται για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους στην έδρα της υπηρεσίας με το ταχύτερο, σύνηθες, συγκοινωνιακό μέσο.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο χρόνος αυτός δεν συνυπολογίζεται στον χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται τα ανωτέρω πρόσωπα.

Παπ.

The post Πως θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα