Πώς ο Σάκης Ιωαννίδης κατέκτησε την προεδρία της νεολαίας – Ποιοι τον στήριξαν και ποιοι τον «πολέμησαν»

Ένας Βορειοελλαδίτης στο τιμόνι της ΟΝΝΕΔ

Της Χρύσας Κυριακού από την εφημερίδα Karfitsa

Από οικογένεια αυτοδιοικητικών δεν θα μπορούσε να μην τον κερδίσει η πολιτική. Από πολύ μικρός ο Σάκης Ιωαννίδης δείχνει το ενδιαφέρον του για το χώρο αυτό. Τα πρώτα του βήματα τα κάνει όταν κατεβαίνει στην Αθήνα για να σπουδάσει Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τις πρώτες ημέρες παραμονής του στην πρωτεύουσα ο νεαρός Σάκης Ιωαννίδης εντάσσεται στη ΔΑΠ-

ΝΔΦΚ και αρχίζει τον αγώνα. Έναν αγώνα που συνεχίζει μέχρι σήμερα, πλέον ως πρόεδρος της νεολαίας της ΝΔ.

Εδώ και λίγες ημέρες ο Σάκης Ιωαννίδης κρατά το τιμόνι της ΟΝΝΕΔ κερδίζοντας στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής με ψήφους 26.837 σε σύνολο 29.194 σε όλη την Ελλάδα. Ο έτερος συνδιεκδικητής της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ, Γιώργος Ασημακόπουλος, λίγες ώρες πριν την εκλογική διαδικασία αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής… χάριν της ενότητας αφήνοντας τον Σά-κη μοναδικό διεκδικητή.

Η στήριξη στον Παπαμιμίκο

Η στήριξη που παρείχε ο Σάκης Ιωαννίδης όλα αυτά τα χρόνια στον Ανδρέα Παπαμιμίκο ήταν εμφανής με αποτέλεσμα ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να δηλώσει και ο ίδιος την αμέριστη στήριξή του στον 30χρονο από τη Δράμα, όταν ήρθε η ώρα η ηγεσία της νεολαίας να αλλάξει χέρια. Από την πρώτη στιγμή ο Παπαμιμίκος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Σάκη και τον στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί. Άλλωστε όπως λέει ο Σάκης είναι ο μόνος που μπορεί να πάει την οργάνωση της νεολαίας ένα βήμα πιο μακριά. «Ο φίλος μου ο Σάκης μπορεί… να κάνει πολλά. Τον πιστεύω και τον στηρίζω με όλη την καρδιά μου» τονίζει σε φίλους και γνωστούς. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν τον Σάκη Ιωαννίδη ως τον «υπαρχηγό» του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος θεωρείται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ., που θα αναδειχθεί μετά το Συνέδριο του κόμματος στο τέλος Ιουνίου.

Οι φίλοι, η στήριξη και οι «αντίπαλοι»

Παιδί με φιλοδοξίες, εργατικός, μεθοδικός, ιδεολόγος με χαμηλό προφίλ που ωστόσο δεν κάνει εύκολα πίσω διεκδικεί την προεδρία της νεολαίας με τη στήριξη του προέδρου του κόμματος και σημερινού πρωθυ-

πουργού, Αντώνη Σαμαρά τον οποίο και είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού της ΝΔ. «Ο πρωθυπουργός πιστεύει στις ικανότητες του Σάκη. Για αυτό τον στηρίζει τόσο πολύ» αναφέρει στην «Κ» στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βρίκος, ο νυν υπεύθυνος ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, Θεοδόσης Νταϊρούσης, ο πρώην αναπληρωτής υπεύθυνος επαρχιακών εκδηλώσεων, Βασίλης Γεωργιάδης, και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Θοδωρής Καραγιάννης και Ανανίας Τσαλουχίδης είναι οι καλύτεροι φίλοι του Σάκη Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη. Αν πετύχεις τον Σάκη στο κέντρο της πόλης, είναι σίγουρο ότι θα συνοδεύεται από τους πέντε «κολλητούς» του, με τους οποίους πολύ συχνά πίνει τον καφέ του στα στέκια της Παύλου Μελά, εκεί όπου υπήρχαν τα παλιά γραφεία της ΔΑΠ. Οι πέντε φίλοι κάνουν τα πάντα ώστε ο Σάκης να ηγηθεί της νεολαίας του κόμματος. Στην προσπάθειά του αυτή ο νεαρός από τη Δράμα έχει στο πλευρό του όλους τους «γαλάζιους» βουλευτές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή δηλώνουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. Στο πλευρό του βρίσκονται επίσης πολιτευτές της ΝΔ αλλά και πολλά στελέχη του κόμματος, οι οποίοι βοηθούν τον Σάκη στην εκλογή του. Στον αντίποδα οι πολιτευτές Παντελής Τσακίρης και Μαρία Μήτσιου, οι οποίοι δηλώνουν τη στήριξή τους στον Γιώργο Ασημακόπουλο.

«Μια νέα πορεία για την ΟΝΝΕΔ»

Αμέσως μετά την εκλογή του ο Σάκης Ιωαννίδης στέλνει το δικό του μήνυμα στη νεολαία του κόμματος τονίζοντας ότι «η σημερινή μαζική συμμετοχή αποτελεί το ισχυρότερο μήνυμα στήριξης των μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς και τη δυνατότερη απάντηση μίας γενιάς που αντιστέκεται στη μιζέρια και το λαϊκισμό». Όπως λέει και ο ίδιος «Όλο αυτό το διάστημα δώσαμε ένα δίκαιο αγώνα. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί, θέτοντας τον άνθρωπο στο κέντρο της πολιτικής μας και την περιφέρεια βασική προτεραιότητα των δράσεων μας».

Και δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για τη βοήθεια του. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον απερχόμενο πρόεδρο της οργάνωσης, Ανδρέα Παπαμιμίκο, γιατί η θητεία του ήταν κομβικό σημείο στην αλλαγή της πορείας της ΟΝΝΕΔ και αποτέλεσε για όλους εμάς την έμπνευση για να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα» αναφέρει και καταλήγει ότι ξεκινά πλέον μια νέα πορεία για την ΟΝΝΕΔ: «Με σκληρή δουλειά και πίστη σε όσα εκπροσωπούμε, προκειμένου η ΟΝΝΕΔ της δικής μας γενιάς να γίνει δύναμη εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Για να κάνουμε την οργάνωση μας, εκφραστή μιας ολόκληρης γενιάς που δε συμβιβάζεται».

Ποιος είναι

Ο Σάκης Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1983 στην Δράμα. Φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και το 2001 τελείωσε το 1ο Λύκειο. Πέρασε στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου Τμήματος.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε ενεργά στα φοιτητικά δρώμενα, διατελώντας Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου από το 2004 έως το 2006. Κατά το ίδιο διάστημα ήταν υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου Πανεπιστημίου και συμμετείχε στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Από τα φοιτητικά του χρόνια εργαζόταν, έχοντας απασχοληθεί το περισσότερο διάστημα σε εταιρία χρηματο-

οικονομικών μελετών, αλλά και ως ειδικός συνεργάτης στον τομέα Επιμόρφωσης και Πολιτικής Ακαδημίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας.

Από το 2007 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και από το 2010 διετέλεσε για δύο χρόνια Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων.

Επίσης, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου.

Τι λένε για αυτόν

Γιάννης Ιωαννίδης -

υφυπουργός Αθλητισμού

«Εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Σάκη Ιωαννίδη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που του ανέθεσαν οι νέοι μας με την ψήφο τους. Η νεολαία είναι το ελπιδοφόρο μέλλον της πατρίδας μας και στη δύσκολη αυτή περίοδο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, ένας ικανός ηγέτης θα εμπνεύσει τους αγώνες που οφείλουν να δώσουν οι νέοι μας, με στόχο την ανάδειξη μιας νέας Ελλάδας. Θερμά συγχαρητήρια εκφράζω ωστόσο και στον απερχόμενο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμίκο, για το πλούσιο σε προσφορά και δράση έργο του».

Θεόδωρος Καράογλου – υπουργός Μακεδονίας – Θράκης:

«Θέλω να εκφράσω τα μου συγχαρητήρια στον Σάκη Ιωαννίδη για την εκλογή του στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Του εύχομαι μια δημιουργική θητεία, ώστε να προχωρήσει την οργάνωση ένα βήμα παραπέρα, βασιζόμενος στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας. Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ο Σάκης Ιωαννίδης διαδέχεται μια άξια ηγεσία, όπως ήταν αυτή του πρώην προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα, εμπνέοντας χιλιάδες νέους ανθρώπους να αγωνιστούν για τις ιδέες που πρεσβεύουν».

Γιώργος Ορφανός -

βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσ/νίκης:

«Το γεγονός ότι η νεολαία της ΝΔ εξέλεξε σχεδόν ομόφωνα τον Σάκη Ιωαννίδη στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ είναι ένα ισχυρό όπλο για τον ίδιο και την παράταξη. Του εύχομαι καλή επιτυχία γιατί η νέα γενιά σηματοδοτεί το μέλλον της χώρας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα