Νέο «όχι» για αποφυλάκιση του Λ. Λαυρεντιάδη

Έχει τη δυνατότητα να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. Για δεύτερη φορά, εισαγγελέας και ανακρίτρια απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που είναι προφυλακισμένος για τη φερόμενη υπεξαίρεση 701 εκ. ευρώ από τα ταμεία της PROTON BANK, μέσω επισφαλών δανείων προς εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ωστόσο, η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη στη διάταξή της, επισημαίνει πως εάν το κατηγορούμενος

το επιθυμεί, μπορεί να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με επίσημες βεβαιώσεις ιατροδικαστών που διορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι, λόγω της φυλάκισής του, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται μη αναστρέψιμη, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Η αίτηση αποφυλάκισης

Οι συνήγοροί του επικαλούμενοι ιατρικές βεβαιώσεις, επισημαίνουν στην αίτηση αποφυλάκισης πως δεν θα υπάρχει θετική εξέλιξη για την υγεία του εάν παραμείνει στο χώρο των φυλακών ή στο νοσοκομείο κρατουμένων, διευκρινίζοντας πως ούτε και τα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία είναι κατάλληλα, καθώς μπορεί να κινδυνεύσει λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Στην αίτηση αναφέρουν πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πρέπει να αποφυλακιστεί και να μεταφερθεί στο σπίτι του, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειάς του, μπορεί να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της υπεράσπισης, η 2η ειδική ανακρίτρια στη διάταξή της, αναφέρει πως δεν αμφισβητείται η δύσκολη κατάσταση της υγείας του κατηγορουμένου, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως δεν αιτιολογείται επαρκώς για ποιο λόγο ο μόνος κατάλληλος χώρος νοσηλείας και διαμονής είναι το σπίτι του.

Σύμφωνα με την ανακρίτρια, ο Λ. Λαυρεντιάδης θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος κι εφόσον το ζητήσει, ο κατηγορούμενος μπορεί να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας του.

Σε άλλο σημείο της διάταξης, η ανακρίτρια επισημαίνει πως ο κατηγορούμενος δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην έρευνα της υπόθεσης καθώς δεν ανέφερε άλλους λογαριασμούς του, ενώ διευκρίνισε πως μόνο όταν ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης δέσμευσε το ποσό των 160 εκ. ευρώ που είχε καταθέσει ο Λ. Λαυρεντιάδης σε ελβετικές τράπεζες, προθυμοποιήθηκε να το επιστρέψει στην PROTON BANK. Κάτι που όπως αναφέρει η ανακρίτρια, ουδέποτε έπραξε.

Προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Proton Bank, είναι άλλα 8 άτομα, ενώ καταζητούνται άλλα 4, μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Πέτρος Κυριακίδης.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα