Πως αναλύουν και ερμηνεύουν τα επιτελεία των κομμάτων τις κινήσεις για τη κεντροαριστερά – Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις τους

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Κάθε λόγο έχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αισθάνονται ικανοποιημένα από την απήχηση που φαίνεται πως είχε η κίνηση των 58 στελεχών που υπέγραψαν κοινό μανιφέστο για την κεντροαριστερά.

Στελέχη που συνομιλούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο διαπιστώνουν πως τα μηνύματα που έλαβαν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και πιστεύουν ότι αν όντως τα μηνύματα είναι πραγματικά , τότε ίσως να υπάρχει ελπίδα για να αλλάξει

κάτι. «Διαφορετικά αν ο κόσμος δεν θέλει δεν πειράζει ας επιλέξει αυτός τι θέλει», ήταν το σχόλιο συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Δυο στελέχη εκ των 58 που υπέγραψαν της διακήρυξη – πρόσκληση οι κύριοι Χειμωνάς και Δερβένης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή (actionday) επεσήμαναν ότι η κίνηση για τη κεντροαριστερά δεν αποκλείει στελέχη που μπορεί να προέρχονται είτε από το χώρο της ΝΔ είτε από το ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ορισμένοι εντός του ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν μια τέτοια “ανατροπή” που θα έδειχνε ενδεχομένως και τη μεταστροφή των πολιτών. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί παραδέχονται γιατί η κίνηση των 58 θα πρέπει πρώτα να προκαλέσει ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη έναντι των πολιτών. Οι λύσεις και το σχέδιο που προτείνει η κίνηση των 58 στελεχών για την έξοδο της χώρας από τη κρίση είναι προτάσεις ρεαλιστικές , αρκεί να μην χαντακωθούν και στη συνέχεια να μην απαξιωθεί η πρωτοβουλία που ανέπτυξαν τα συγκεκριμένα στελέχη.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες και στα υπόλοιπα κόμματα. 7 Νοεμβρίου οι κύριοι Κουβέλης και Λοβέρδος θα φορέσουν το δαχτυλίδι του αρραβώνα στη Θεσσαλονίκη με κοινή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν ενώ χθες βράδυ σε ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ παραβρέθηκαν στελέχη από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ, αλλά και με υψηλή εκπροσώπηση από το κόμμα του κ. Λοβέρδου.

Το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Κουβέλη ήταν επίκαιρο καθώς είχε τίτλο ” Η Δημοκρατία δεν απειλείται” και βρέθηκαν οι λεγόμενοι λοχαγοί του ΠΑΣΟΚ Μανίκας και Μαλεσιος, οι πρώην υπουργοί Άννα Διαμαντοπούλου και Πάνος Μπεγλίτης ενώ από το κόμμα του κ. Λοβέρδου Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, ο γραμματέας της Χρήστος Αηδονης.

Είναι φανερό περισσότερο από ποτέ, ότι καταβάλλεται μια υπερπροσπάθεια από τις δυο ξεχωριστές κινήσεις που είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και θέλουν να συμβάλουν στη δημιουργία της νέας κεντροαριστεράς , ότι βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσουν τους συμπολίτες μας να τους εμπιστευτούν.

Μεταξύ τους υπάρχει ανταγωνισμός ενώ στις τάξεις και των δυο κινήσεων υπάρχουν στελέχη που επιθυμούν την κοινή κάθοδο όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στις εκλογές, υψώνοντας τοίχος ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που αντιπαρατίθενται με όρους λαϊκισμού.

The post Πως αναλύουν και ερμηνεύουν τα επιτελεία των κομμάτων τις κινήσεις για τη κεντροαριστερά – Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις τους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα