Πολιτικό «σεισμό» φέρνουν στην κυβέρνηση οι αλλαγές στον Καλλικράτη – Γ. Ντόλιος στο «Π»: «Έκτρωμα το σ/ν, να το πάρουν πίσω»

Πολιτικό «σεισμό» φέρνει στην κυβέρνηση σχέδιο νόμου που προώθησε το υπουργείο Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ και αλλάζει τα όρια των καλλικρατικών δήμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη δημιουργία τριών νέων δήμων σε Λέσβο και Κέρκυρα, καταργώντας την αρχή «ένας δήμος, ένα νησί». Ακόμη υπάρχει και διάταξη που καταργεί την πλειοψηφία των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου που χρειαζόταν η εκλογή του συμπαραστάτη του δημότη και ανατίθεται ο διορισμός του στον Γενικό Γραμματέα

της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος μιλώντας στο «Π» χαρακτήρισε «επιτομή του παλαιοκομματισμού» το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και καλεί την κυβέρνηση να το πάρει πίσω ξεκαθαρίζωντας ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αντιδράσεις υπάρχουν τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από τον Δήμαρχο Κέρκυρας

The post Πολιτικό «σεισμό» φέρνουν στην κυβέρνηση οι αλλαγές στον Καλλικράτη – Γ. Ντόλιος στο «Π»: «Έκτρωμα το σ/ν, να το πάρουν πίσω» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα