Λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια

Η πολυήμερη απουσία του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α και το Ισραήλ προσέφερε «χρυσή ευκαιρία» στους συνήθεις «ποντικούς» του πολιτικού μας συστήματος να παίξουν τα δικά τους, μικροκομματικά και ιδιαιτέρως ιδιοτελή, παιχνίδια σε βάρος προσώπων που –σήμερα- απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Α. Σαμαρά.

Το παιχνίδι αυτό είναι γνωστό και το έχουν παίξει πολλές φορές στο παρελθόν οι ίδιοι κομματικοί, παρακομματικοί, μόνιμοι λαθρεπιβάτες της εξουσίας.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα:

Το

2008, για να πλήξουν το κύρος του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ξεκίνησε βάναυση επίθεση εναντίον των πιο στενών του συνεργατών του, δηλαδή εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου.
Το 2010, για να γκρεμίσουν την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου επιτέθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων στενών συνεργατών του τότε πρωθυπουργού που τους αποκαλούσαν περιφρονητικά «κηπουρούς».
Έτσι παίζεται το πολιτικό σκάκι. Προκειμένου να φτάσεις σε ρουά ματ, εξουδετερώνεις του αξιωματικούς, τους πύργους και τη βασίλισσα και στο τέλος γκρεμίζεις τον βασιλιά.

Τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο των επιθέσεων καλώς ή κακώς, βρίσκεται ο Γιάννης Στουρνάρας.

Είναι εύκολος στόχος. Δεν ανήκει στο κομματικό κατεστημένο, δεν είναι πολιτικός με την παραδοσιακή έννοια του όρου, δεν μιλά με στρογγυλές δακρύβρεκτες διατυπώσεις που συγκινούν τα λαϊκά ακροατήρια και απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς –για τα ελληνικά δεδομένα- εμπιστοσύνης από το διεθνές πολικοοικονομικό σύστημα.

Είναι δικαίωμα όλων των πολιτικών και κομματικών παραγόντων να διεκδικούν μια θέση στον ήλιο της Εξουσίας.

Όταν όμως οι προσπάθειες αυτές πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της Ελληνικής Δημοκρατίας, τότε οι μνηστήρες της Εξουσίας μετατρέπονται σε τρωκτικά που με τα μικρά τους δόντια προσπαθούν να ροκανίσουν τα θεμέλια της χώρας…

The post Λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα