Χαρίζονται με νόμο οι άδεις των καναλιών

Δωράκι στους καναλάρχες δίνει η κυβέρνηση με νομοθετική διάταξη κατά την οποία «νομιμοποιεί» όσα κανάλια εξέπεμπαν στις 31 Αυγούστου του 2013 και καταργεί τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρόκειται για όλους τους σταθμούς που εκπέμπουν πανελλαδικά (MEGA, ANT1, STAR, ALPHA, SKAI, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΡΤ, «Ε») αλλά

και όσα είναι τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Πρακτικά, σύμφωνα με την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», σημαίνει, πως οι προσωρινά νόμιμοι σταθμοί που εκπέμπουν χωρίς κανονική άδεια επί 23 χρόνια, μπορούν να υπογράψουν νόμιμη σύμβαση με τους παρόχους δικτύου που θα πάρουν τις ψηφιακές συχνότητες, ώστε να περάσουν στην ψηφιακή εποχή χωρίς κανένα κόστος.

Τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργώντας όλα αυτά τα χρόνια με προσωρινή άδεια δεν πλήρωναν στο κράτος ούτε ένα ευρώ.

Η συγκεκριμένη διάταξη που «νομιμοποιεί» ουσιαστικά τα ιδιωτικά κανάλια κατατέθηκε χθες στη Βουλή, μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Με τη διάταξη αυτή ακόμα και κανάλια που είχαν για συγκεκριμένο χρόνο άδεια από το ΕΣΡ για ψηφιακή εκπομπή, αποκτούν πλέον μόνιμη άδεια ψηφιακής λειτουργίας. Απλά και μόνο με ένα πιστοποιητικό, οτι ήταν στον αέρα τον περασμένο Αύγουστο, έχουν το διαβατήριο για την ψηφιακή μετάβαση.

«Οι διατάξεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας αναφορικά με την απελευθλερωση του ψηφιακού μερίσματος».

Μέσα στον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί η δημοπρασία των ψηφιακών συχνοτήτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με την ΕΡΤ, να έχει βγει από το παιχνίδι, η Digea είναι η επικρατέστερη για το ψηφιακό μονοπώλιο.

Για την ιστορία, οι συχνότητες αυτές θα έπρεπε να είχαν δοθεί από το 2012, η Κομισιόν όμως και η τρόικα αποδέχθηκαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και η υποχρέωση αυτή έχει πλέον καταληκτική ημερομηνία τον Νοέμβριο του 2014. Αυτό σημαίνει πως η ψηφιακή ματάβαση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί οριστικά έως τον Οκτώβριο του 2014.

The post Χαρίζονται με νόμο οι άδεις των καναλιών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα