Ποιοτικά ή όχι τα φρούτα που σερβίρουν στα σχολεία;

Σάπια πορτοκάλια σε ποσοστό 50% μεταφέρθηκαν για να μοιραστούν σε μαθητές Δημοτικού της Χαλκίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Φρούτα στα σχολεία” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντίθετα τα αχλάδια και μήλα μέσα στις ίδιες συσκευασίες δεν βρέθηκαν να έχουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν γεωπόνοι της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Εύβοιας. Από νωρίς το πρωί που έγιναν καταγγελίες στην εισαγγελία πλημμελειοδικών της Χαλκίδας, διετάχθη έρευνα ενώ μάλιστα δόθηκε εντολή να μην μοιραστεί τίποτα στα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα

με τις απόψεις των ειδικών γεωπόνων, οι οποίοι και συντάσσουν την έκθεση τους «το σάπισμα των φρούτων είναι πολύ παλιότερο» και μάλιστα προσδιορίζουν ότι «είχαν τα ίδια προβλήματα και την ημέρα της φόρτωσης τους» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επέδρασε στην ποιότητά τους το τριήμερο της Αποκριάς.

Με αφορμή λοιπόν, τα δημοσιεύματα για την ποιότητα φρούτων και λαχανικών που διανέμονται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη μεριά του σε πρόσφατο δελτίο τύπου, αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα φρούτα και φρουτοσαλάτες έχουν υποστεί όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς, έχοντας τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας. Τα φρούτα αυτά πρέπει να διανέμονται άμεσα από τους υπεύθυνους των σχολείων στους μαθητές, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει πολυήμερη έκθεση εκτός ψυγείου, ιδιαίτερα σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση.

Ταυτόχρονα, ζητούν από τους υπεύθυνους των σχολείων που έχουν αναλάβει τη διανομή των φρούτων να βοηθήσουν στην έγκαιρη διανομή τους στα παιδιά. Σε όποια περίπτωση παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα ο ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος να αντικαθιστά άμεσα τη συγκεκριμένη παρτίδα.

Τέλος, ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες και τις αντίστοιχες του Υπουργείου Παιδείας, προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται προβλήματα, υποχρεώνει τον ανάδοχο του έργου στην πλήρη αντικατάσταση τυχόν φρούτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει υπόνοια κινδύνου για τους μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα