Λαϊκή εξέγερση έξω από την κυπριακή Βουλή(Βίντεο-Φωτό)

Χιλιάδες αγανακτισμένοι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την πρωτοφανή απόφαση που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα το Eurogroup για το “κούρεμα” των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών.

Οι διαδηλωτές έχουν κλείσει όλους τους δρόμους που βρίσκονται πέριξ της Βουλής ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η αστυνομία, με την κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί.

Το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζει συνθήματα όπως το “θέλουμε ηγέτες, θέλουμε ζωή”, αποδοκιμάζουν έντονα και ζητούν την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, πράγμα που καθώς όλα δείχνουν θα γίνει αφού σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και το κυβερνών κόμμα έχει αποφασίσει να απέχει από τη διαδικασία, γεγονός που κάνει αδύνατη την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αυγά προς τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ δύο εξ αυτών λιποθύμησαν. Αυτή τη στιγμή πάντως επικρατεί ηρεμία, με τον όγκο όμως των διαδηλωτών να αυξάνεται συνεχώς.

Νωρίτερα, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ παραβρέθηκαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ένωσαν τη φωνή τους μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα