Νέος ακαδημαϊκός χάρτης με 405 τμήματα

Στη δημοσιότητα, βγήκε ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης ύστερα από την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» και οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Το καινούργιο σχέδιο περιλαμβάνει 405 τμήματα έναντι των 534 τμημάτων που υπήρχαν. Τα τμήματα που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν ανέρχονται σε 129 ενώ σε λειτουργία μέχρι την

αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθενται 26 τμήματα.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, ανέφερε ότι ο καινούργιος εκπαιδευτικός χάρτης είναι ένα αποφασιστικό βήμα για να διορθωθούν οι παθογένειες αλλά και να υπάρξει αναβάθμιση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι ο «Χάρτης» λογοδοτεί σε επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια, απαντά στις προσδοκίες της νέας γενιάς για πτυχία με αντίκρισμα και έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Ταυτόχρονα όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι με το καινούργιο εκπαιδευτικό σχέδιο μειώνεται και το κόστος για την Ελληνική οικογένεια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό, ο νέος Χάρτης είναι αποτέλεσμα της μέγιστης εφικτής σύνθεσης και συναίνεσης όλων των συμμετασχόντων στη διαβούλευση, καθώς ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από τα Ιδρύματα, τα Κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα