Ποιοι έλειπαν (και γιατί) από τον μυστικό δείπνο, Μιχελάκη – γαλάζιων δημάρχων;

Προχθές βράδυ, Δευτέρα, σε ονομαστή ταβέρνα της Κηφισιάς, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του περιφερειάρχη Αττικής και υπεύθυνου του τομέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, συνέφαγαν οι γαλάζιοι δήμαρχοι της Αττικής.

Κύριο πιάτο στο μενού ήταν ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Είναι γνωστό ότι οι γαλάζιοι δήμαρχοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ;αντιδρούν σφόδρα.

Ακριβώς, αυτές οι αντιδράσεις φρόντισαν να «καλμάρουν» οι οικοδεσπότες του μυστικού δείπνου.

Από το τραπέζι, πέρασε κι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ήπιε ένα κρασί και μετά από 20 λεπτά αποχώρησε, προτρέποντας τους συνδαιτυμόνες…, «να τα βρουν…»!

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκαν οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι στην πρόταση, έμπνευσης του πρώην δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Καλογερόπουλου!

Επίσης, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί από την εκλογική περιφέρεια Αττικής είχαν καλεστεί μόνον,, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου κι ο συνάδελφος του από τον Ωρωπό. Όλοι οι άλλοι ήταν απρόσκλητοι κι απόντες!

Επίσης, ουδείς εκλήθη από την περιφέρεια του Πειραιά. Ούτε καν ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Αποτέλεσμα ήταν πολλοί από τους μη προσκληθέντες να χαρακτηρίσουν… και εκλογική τη συνεύρεση με κρυφό στόχο την ενδεχόμενη εκλογική υποστήριξη των δύο οικοδεσποτών, Μιχελάκη και Καλογερόπουλου, στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών!

Γ. Σπ. Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα