Ποιοι είναι οι 5 μύθοι για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία που πρέπει να ξέρουν άνδρες

Νομίζατε ότι έχετε μάθει τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες; Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν και ήρθε η στιγμή να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Τι θέλουν γυναίκες στη σεξουαλική τους ζωή, τι από τον σύντροφό τους και τελικά οι γυναίκες κάνουν ή όχι περισσότερο σεξ από τους άνδρες;

«What Do Women Want: Adventures in the Science of Female Desire», είναι ο τίτλος του βιβλίου του δημοσιογράφου, Daniel Bergner, μέσα από το οποίο αναλύει μερικούς από του μύθους για την γυναικεία σεξουαλική επιθυμία…

Η μονογαμία είναι πιο εύκολη για τους άντρες παρά για τις γυναίκες

Ψυχολόγοι που ασχολούνται με την εξέλιξη έχουν αποφανθεί πως οι άντρες έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να εξαπλώσουν τους σπόρους τους ενώ οι γυναίκες για να βρουν έναν σύντροφο που θα τους προστατεύει. Η αρχική όμως έρευνα δεν έπεισε τον Bergner γι αυτό και μίλησε με την Meredith Chivers , βοηθό καθηγητή στο Queens University του Καναδά η οποία το απάντησε πως σύμφωνα με έρευνες η γυναικεία λίμπιντο δεν είναι τόσο απλή να κατανοηθεί όσο νομίζουμε. Μάλιστα όταν πρόκειται για σεξ οι γυναίκες μπορεί να εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα στην μονογαμία από ότι οι άντρες.

Επίσης ο Bergner περιγράφει στο βιβλίο του άλλη μια έρευνα η οποία υποστηρίζει πως η ερωτική επιθυμία των γυναικών πέφτει πολύ πιο γρήγορα από αυτή των ανδρών όταν βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση!

Οι γυναίκες δεν είσαι τόσο «οπτικά» πλάσματα όταν πρόκειται για σεξ

Πολύ συχνά θα ακούς την φράση ότι οι άντρες είναι «οπτικά» πλάσματα στο σεξ περισσότερο από τις γυναίκες όμως τελικά μάλλον κι αυτό φαίνεται πως δεν αποτελεί κανόνα. Έρευνα που αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Bergner δείχνει πως τα μάτια τον γυναικών ερεθίζονται το ίδιο με αυτά των αντρών στην θέαση μιας ερωτική σκηνής. Μάλιστα στατιστικά στοιχεία έδειξαν πως ένας στους τρεις χρήστες πορνό είναι γυναίκα!

Οι γυναίκες θέλουν συναισθηματική σύνδεση για να κάνουν σεξ με άλλον

Σε μια πρόσφατη μελέτη ένας άντρας και μια γυναίκα ρώτησαν 200 άτομα από το αντίθετο φίλο αν θα έβγαιναν μαζί τους ή αν θα έκαναν σεξ. Ο ίδιος αριθμός αντρών και γυναικών είπε ναι στο ραντεβού ενώ στο σεξ οι άντρες είπαν ναι κατά ποσοστό 75% ενώ καμία από τις γυναίκες δεν δέχτηκε την συνεύρεση. Το αποτέλεσμα ερμηνεύτηκε από τους ερευνητές ως ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για μια περιστασιακή σχέση.

Μια άλλη μελέτη όμως λειτούργησε με παρόμοιο τρόπο βάζοντας ως «δόλωμα» δύο ελκυστικά νέα άτομα και τότε τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ίσος αριθμός αντρών με αυτόν των γυναικών είπε ναι στο περιστασιακό σεξ. Επίσης άλλη έρευνα έδωσε υποθετικά ερωτικά σενάρια στις γυναίκες που περιείχαν έναν φίλο τους ή κάποιον ξένο και παρόλο που λέγεται πως οι γυναίκες ελκύονται πιο πολύ από άτομα που μπορούν να εμπιστευτούν, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η ροή του αίματος ξύπνησε περισσότερο με τους ξένους! Άρα μπορεί η οικειότητα να είναι προκάτοχος του σεξ αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι γυναίκες αποζητούν το σεξ λιγότερο από ότι οι άντρες

Το στερεότυπο λέει πως οι άντρες είναι συνήθως οι σεξουαλικοί εμπνευστές οπότε και προκαλούν την επιθυμία αυτή στα μέλη του αντίθετου φύλλου. Είναι όμως έτσι;
Ο Bergner έψαξε και βρήκε μερικές έρευνες που έγιναν πάνω σε ζώα. Αυτό που παρατήρησε είναι πως στους πιθήκους στις περισσότερες περιπτώσεις οι θηλυκοί ήταν αυτοί που ήταν σεξουαλικά επιθετικοί και το ίδιο φάνηκε και σε κάποιες μελέτες που έγιναν πάνω σε τρωκτικά. Συσχετίζοντας τα αποτελέσματα αυτά με τις συνεντεύξεις που πήρε από γυναίκες, αποφάνθηκε πως αυτό το στερεότυπο κυριάρχησε λόγω του ότι ο πολιτισμός μας στις περισσότερες περιπτώσεις δείχνει να αποδέχεται περισσότερο την αντρική σεξουαλικότητα από ότι την γυναικεία.

Οι ορμόνες από μόνες τους είναι το καύσιμο για την επιθυμία

Γνωρίζετε ότι οι ορμόνες επηρεάζουν την λίμπιντό σας αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές χημικές ουσίες του εγκεφάλου που «συνεργάζονται» ώστε να επιτευχθεί αυτή η διέγερση. Για παράδειγμα υπάρχει η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στο σύστημα ανταμοιβής και της διάθεσής σας αντίστοιχα) και υπάρχει και η νορεπινεφρίνη η οποία είναι μια ορμόνη που μοιάζει με την αδρεναλίνη και συμμετέχει στην διέγερση. Απλά σύμφωνα με τον Bergner αγαπάμε την απλή εξήγηση και συνήθως απλοποιούμε τις αναλύσεις.

The post Ποιοι είναι οι 5 μύθοι για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία που πρέπει να ξέρουν άνδρες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα